SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir'de HDP'ye silahlı saldırı Bursa'da protesto edildi

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan ve bir parti görevlisi Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği silahlı saldırı başta HDP örgütleri olmak bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı eylemlerle yurt genelinde protesto edildi. Bursa'da basın açıklaması yapan HDP'liler Fomara Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İzmir'de HDP'ye silahlı saldırı Bursa'da protesto edildi

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırı ve saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz'ın hayatını kaybetmesi Bursa'da protesto edildi. Protesto sonrasında HDP İl binasına geçmek isteyen HDP'lilere sözlü ve fiziki saldırıda bulunuldu.

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan saldırı ve parti görevlisi Deniz Poyraz'ın öldürülmesi Fomara Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto edildi. Basın açıklamasını okuyan HDP Bursa İl Eş Başkanı Ceylan Erol Erdoğan, "Partimizin İzmir İl binasına yapılan saldırı ve yoldaşımız Deniz Poyraz'ın katledilmesi Saray rejiminin hedef göstermesiyle gerçekleşmiştir. HDP'ye yönelik bu düşmanlık siyaseti iktidar ve ortakları tarafından adım adım örülmüştür." dedi.

"Siyasi iktidar ve ortaklarının tek gayesi savaş, rant ve Kürt düşmanlığında birleşerek mafya ve çete işbirliği ile yoksulluk ve yolsuzluk üretmek." diyen Ceylan Erol Erdoğan, "Milyonlarca dolarlık çökmeleri sürdürebilmek için iktidardaki çökme-çökertme bloğu, 7 Haziran - 1 Kasım 2015 senaryosunu tekrar etmeyi kaçınılmaz görüyor. Savaş, rant, talan ve Kürt düşmanlığı üreten mafya düzenini yıkacağız. Deniz Poyraz ölümsüzdür." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından oturma eylemiyle devam eden protesto sonrasında parti binasına yürüdükleri sırada HDP'lilere bazı kişiler tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunuldu. Saldırı sırasında HDP'liler kendilerini korurken, saldırganlardan biri polis tarafından gözaltına alındı. (Fotoğraf: BursaMuhalif)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.