SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir'de HDP binasına silahlı saldırı; Parti çalışanı hayatını kaybetti

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), İzmir Konak'taki il binasına bir kişi tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Saldırgan Onur Gencer'in sosyal medyada silahlarla verdiği pozlarına ilişkin paylaşımları dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İzmir'de HDP binasına silahlı saldırı; Parti çalışanı hayatını kaybetti

HDP'nin İzmir'in Konak ilçesindeki İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren Onur Gencer isimli kişi, tabancayla birkaç el ateş etti. Saldırıda parti çalışanı 38 yaşındaki Deniz Poyraz hayatını keybetti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi ve şüpheli Onur Gencer içeriye giren polisler tarafından yakalandı.

Saldırı, HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" sözleriyle duyuruldu.

Saldırının duyurulmasından sonra yapılan açıklamada ise, "İzmir'deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP'liler Konak'ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. #HDPhalktır" denildi. 

20 yaşındaki parti çalışanı hayatını kaybetti

HDP'den yapılan açıklamada, partinin çalışanı Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10.30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz'ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi."

HDP'ye yönelik saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz

Annesi: Deniz Gezmiş'in adın vermiştik

Parti binası önünde toplanan kalabalıkla birlikte saldırıyı protesto eden Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, ağıt yaktı. Saldırıya lanetleyen Fehime Poyraz kızına Deniz Gezmiş'in adını verdiklerini söyledi.

İzmir Valiliğinin açıklaması

Saldırıyla ilgili olarak İzmir Valiliği'nden de açıklama yapıldı.

Açıklamada saldırının tüm yönleriyle araştırıldığı belirtilerek, saldırganın, eski bir sağlık çalışanı olduğu bildirildi. Açıklamada, "32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi.

Saldırgan Onur Gencer olaydan sonra polis tarafından gözaltına alındı

Saldırganın sosyal medyadaki silahlı paylaşımları

Bu arada sosyal medyada Onur Gencer'in silahlarla poz verdiği paylaşımları gündeme geldi. Onur Gencer'in paylaşımları arasında Suriye'nin Membiç şehri kırsalında silahla verdiği pozlar da bulunuyor.

Bursa HDP'den basın açıklaması yapılacak

HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırıya ilişkin olarak HDP Bursa İl Örgütü tarafından saat 18.00'de Fomara Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak. HDP'den yapılan açıklamada, "İzmir'de Partimize yönelik gerçekleşen faşist saldırının hesabını sormak için tüm halkımızı ve dostlarımızı Fomara Meydanı'nda gerçekleşecek basın açıklamasına çağırıyoruz." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.