SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail, Gazze'de uluslararası televizyonların bulunduğu binayı bombaladı

İsrail, Gazze'de Associated Press (AP) ve El Cezire gibi uluslararası televizyon kanallarının kullandığı bir binayı bombaladı. Saldırıdan önce binanın tahliye edilmesi için uyarı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsrail, Gazze'de uluslararası televizyonların bulunduğu binayı bombaladı

İsrail ordusu, Gazze'de Associated Press (AP) ve El Cezire gibi uluslararası televizyon kanallarının çalışanlarının kullandığı çok katlı bir binayı bombaladı. İsrail'in saldırıdan bir saat önce binanın sahibini uyardığı, bu uyarının ardından yapının hızla tahliye edildiği belirtildi. Saldırıya gerekçe olarak, medya binasının 'Hamas'ın askeri istihbarat unsurlarını' barındırması gösterildi.

Saldırının ardından tamamen yıkılan binada, uluslararası televizyonların yanı sıra başka ofisler ve ev olarak kullanılan daireler bulunuyordu.

Saldırının ardından İsrail ordusundan yapılan açıklamada, medya binasının içindeki kişilerin uyarıldığı ve tahliye için yeterli vakit tanındığı belirtildi. İsrail ordu sözcüsü, binanın 'Hamas'ın askeri istihbarat unsurlarını barındırdığını' savundu.

Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın vurulacağı İsrail tarafından duyurulmuştu.

Al-Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söylemişti.

Ayrıca Al-Jazeera televizyonu yaptığı yayında söz konusu bina sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın telefon görüşmesini ekranlara yansıtmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.