SON DAKİKA
Hava Durumu

iPhone 13 ama hangisi?

Apple tarafından geliştirilen iPhone serisinin son üyesi olan iPhone 13 ailesi, geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtıldıktan hemen sonra raflardaki yerini aldı. Peki, iPhone ailesinin yeni üyeleri iPhone 13, iPhone 13 Mini ve iPhone 13 Pro'nun teknik özellikleri ve sundukları avantajlar nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
iPhone 13 ama hangisi?

Apple tarafından geliştirilen iPhone serisinin son üyesi olan iPhone 13 ailesi, geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtıldıktan hemen sonra raflardaki yerini aldı. Gelişmiş teknik özellikleri ve yenilenen tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken iPhone 13 serisi, çıktığı andan itibaren kullanıcıların beğenisini toplamaya başladı. Peki, iPhone ailesinin yeni üyeleri iPhone 13, iPhone 13 Mini ve iPhone 13 Pro'nun teknik özellikleri ve sundukları avantajlar nelerdir?

iPhone 13 Mini

iPhone 13 serisinin ekran boyutu olarak en ufak, ancak iPhone ailesinin en yüksek performansa sahip üyelerinden birisi olan iPhone 13 mini kendine özgü tasarımı ve beş farklı renk seçeneği ile tarzınızı yansıtmanıza yardımcı olacak. Kamera performansı ile iPhone serisinin önceki üyelerine kıyasla yüzde 50'ye varan arttırılmış performans sunan iPhone 13 mini loş ışık altında bile profesyonel kalitede fotoğraf ve video çekimine imkan sağlıyor.

5.4 inçlik ekranı ile oldukça mütevazı bir görünüme sahip olan iPhone 13 mini, ekranındaki OLED teknolojisi sayesinde parlak güneş ışığı altında görmeyi kolaylaştırarak renklerin daha canlı hale gelmesini sağlıyor. Yenilenen tasarımı sayesinde şık görüntüsünü korumayı başaran cihaz aynı zamanda toza ve suya karşı da yüksek bir dayanım sergiliyor. iPhone serisinde ilk defa kullanılan A15 Bionic çipi sayesinde çok daha yüksek performans sunan iPhone 13 bununla birlikte güç tasarrufuna da önem veriyor. İşlemci kalitesi ile arttırılan verimliliğin yanı sıra yapılan optimizasyon çalışmaları cihazın pil tüketim seviyesini minimum seviyelere çekerek daha uzun saatler süren bir kullanım sunuyor. Yenilenen tasarımı ile iPhone 13 Mini 17 saate kadar video oynatma süresine sahip.

iPhone 13

Yenilenen tasarımı ile iPhone 13, şık detayları yüksek performans ile birleştiriyor. 6.1 inç ekranı ile oldukça kullanışlı bir akıllı telefon deneyimi sunan iPhone 13 , Super Retina XDR ekran teknolojisi sayesinde film ve video izleme zevkinizi üst seviyelere çıkarıyor. Henüz ülkemizde kullanılmıyor olsa da 5G teknolojisini destekleyen cihaz, bu sayede herhangi bir akıllı telefondan alabileceğiniz performans ve hizmeti maksimuma çıkarıyor.

Ultra geniş kamera açısı sayesinde sadece kamera görüş açınızı arttırarak hayalinizdeki fotoğrafçılık deneyimine de iPhone 13 ile kavuşabilirsiniz. Saniyede 60 kare hızına kadar 4K HDR video çekme imkanı sunan yeni kamera teknolojisi ile iPhone 13 sadece fotoğraflarda değil aynı zamanda video çekimlerinde de üst düzey bir deneyim sunuyor.

Cihaz içerisinde kullanılan A15 Bionic çip ise cihaza gücünü veriyor. Apple tarafından akıllı telefonlarda ilk defa iPhone 13 serisi ile birlikte kullanılmaya başlayan yeni çip seti, cihaz hızını 4 kata kadar arttırıyor. Siz de iPhone 13 ile bir akıllı telefona olan beklentilerinizi tamamen karşılayabilir, günlük kullanımlarınızda ya da mobil oyun ve çeşitli uygulamalarda gücü hissedebilirsiniz.

iPhone 13 Pro

iPhone 13 ailesinin en güçlü ve yenilikçi modeli olan iPhone 13 Pro, 6.7 inçlik geniş ekranı sayesinde mobil oyun ve video keyfinizi üst seviyelere çıkarıyor. Super Retina XDR teknolojisinin yanı sıra serinin diğer üyelerinden farklı olarak ProMotion özelliği sayesinde iPhone 13 Pro ekran kalitesini ve efektleri farklı bir boyuta çıkarıyor.

Serinin diğer üyelerinden farklı olarak iPhone 13 Pro'nun arka panelinde iki yerine üç kameradan oluşan bir kamera sistemi kullanılıyor. Yeniden tasarlanan kamera sistemi sayesinde siz de saniyede 30 kareye kadar 1080p ya da saniyede 60 kareye kadar 4K HDR video kaydı yapabilirsiniz.

Cihazın işlemci kısmında ise serinin diğer üyeleri ile benzer şekilde A15 chipset kullanılıyor. Cihazın güçlü çip setinin yanı sıra 5 çekirdekli GPU ve 6 çekirdekli CPU işlemcisi sayesinde aynı anda birkaç mobil uygulamayı arka planda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yenilenen işletim sistemi ve işlemcisi ile birlikte güç tasarrufuna da önem veren iPhone 13 Pro, 22 saate kadar video oynatma süresi ile kullanıcı beklentilerini karşılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.