SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce: Sözde aday diye gösterdiler ama kazanacak diye çok korktular

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018'deki seçimlerde kendisinin cumhurbaşkanı adaylığının bilerek geciktirildiğini ileri sürerek, "Kazanmasın istediler zaten. Sözde aday diye gösterdiler ama kazanacak diye çok korktular. Bir tane günahım var benim. Partinin oylarını artırmak. 41 yıl sonra yüzde 30'u geçmek. Onun için beni sevmediler yani." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2021 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnce: Sözde aday diye gösterdiler ama kazanacak diye çok korktular

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Millete yalan söylüyor bu muhalefet. Ey aziz milletim, bu muhalefet size yalan söylüyor. Partilerinde şu anda başkanlık sistemi var. Türkiye'deki bütün partiler, biz hariç, Memleket Partisi hariç, bütün partilerde başkanlık sistemi var." dedi.

Bursa'da çeşitli ziyaretlerde bulunarak partisinin bazı ilçe binalarını açan Muharrem İnce, Nilüfer ilçesindeki Toptancı Hali ve Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Daha sonra Bursa Beşevler Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sabri Koçoğlu ile görüşen İnce, ardından Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İl ve ilçe teşkilatlanma sürecini sürdürdüklerini belirten İnce, seçime kadar çalışma ve ziyaretlerini sürdüreceklerini aktardı.

Muhalefet partilerinin seçmeni kandırdığını ileri süren İnce, şöyle konuştu:

"Muhalefet Türkiye'de ne istiyor? Güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyor. Öyle değil mi? Bunu hep söylüyorlar. Bu başkanlık sistemi ucube bir sistem. Bu sistem doğru bir sistem değil. Bunu biz de istemiyoruz. Yasama, yürütme, yargı, tek kişinin elinde. Bu doğru değil. Peki parlamenter sistem istiyor muhalefet. Güçlendirilmiş parlamenter sistem. Millete yalan söylüyor bu muhalefet. Ey aziz milletim bu muhalefet size yalan söylüyor. Partilerinde şu anda başkanlık sistemi var. Türkiye'deki bütün partiler, biz hariç, Memleket Partisi hariç, bütün partilerde başkanlık sistemi var."

"Neden kendi tüzüğünüzü değiştirmiyorsunuz?"

İnce, muhalefet partilerinin millete "Türkiye'yi yönetirken parlamenter sistem istiyoruz" dediğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ya siz madem bu kadar parlamenter sisteme meraklısınız, madem bu kadar demokrasi aşığısınız neden kendi tüzüğünüzü değiştirmiyorsunuz. Bırakın Anayasayı değiştirmeyi. Bırakın yasaları değiştirmeyi. Onlar sonraki iş. Hadi gelin yüreğiniz varsa tüzüğünü değiştirin. Madem bu ülkede güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyorsunuz. Tüzüğünüze yazsanıza. Yüreğiniz varsa yazsanıza. 'Genel başkanları üyeler seçer' diyor. Haydi yazın. Milletvekillerini üyeler belirler. Haydi yazsanıza. Niye yazmıyorsunuz? Siz grup başkanvekillerini bile milletvekillerine seçtirmiyorsunuz. Onu bile atamayla yapıyorsunuz. Dolayısıyla aziz milletimize ısrarla bunu söylüyorum. Muhalefetin ayak oyunlarına kanma."

Bir gazetecinin "Bir seçim ittifakında yer alır mısınız?" sorusu üzerine İnce, şu cevabı verdi:

"Önceden Türkiye'de koalisyonlar seçimden sonra kurulurdu, şimdi seçimden önce kuruluyor. Bu ittifak işi, Türkiye'de abartıldı. Ortada seçim falan yokken ittifak olmaz. Her parti kendi işine bakmalı. Biz seçimde yüzde 50 artı 1 almayı hedefliyoruz. Yola böyle çıkıyoruz. Dostlar falan yok. Ne dostu? Dostlar 85 milyon vatandaşımızdır. Ancak biz bir siyasi partiyiz. Önce kendi gücüne güveneceksin."

Muharrem İnce, daha sonra Bursaspor Kulübünü ziyaret etti.

Yıldırım, Gürsu, İnegöl ve Yenişehir ilçe başkanlıklarının açılışına katıldı

Muharrem İnce daha sonra, partisinin Yıldırım, Gürsu, İnegöl ve Yenişehir ilçe başkanlıklarının açılışına katıldı.

Ardından Rıza Ağa Mübadele Kahvesi'nde vatandaşlarla sohbet eden İnce, burada yaptığı konuşmada, seçime kadar durmadan çalışacaklarını söyledi.

Bugüne kadar 54 ilde örgütlenmelerini tamamladıklarını aktaran İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Dostlarımızla iktidar olacağız'. Böyle bir söylem yok bizde. Biz tek başımıza iktidar olacağız. Yüzde 50 artı bir oy alacağız. Seçime yakın bakarız. Boyumuzun ölçüsünü alırız. Anketleri yaptırırız. Tek başımıza yapamıyorsak ne yapacağız? Cumhur İttifakı'na mı destek olacaksın? Asla, asla olmayacağız. O zaman ne yapacağız? Bu iktidarı, yorgun Erdoğan'ı değiştirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız."

Memleketin bir umuda ihtiyacının olduğunu dile getiren İnce, "Otobüste yatacağım, orada yaşayacağım. Benim adaylığımı bilerek geciktirdiler. Kazanmasın istediler zaten. Sözde aday diye gösterdiler ama kazanacak diye çok korktular. Bir tane günahım var benim. Partinin oylarını artırmak. 41 yıl sonra yüzde 30'u geçmek. Benim böyle bir günahım var. Onun için beni sevmediler yani." diye konuştu.

İnce, daha sonra üniversite öğrencileriyle buluşarak sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.