SON DAKİKA
Hava Durumu

'İlk defa bu maçta şans verdiğimiz futbolcular oldu'

Bursaspor Teknik Sorumlusu Fazlı Tan, deplasmanda 5-1 galip geldikleri Eskişehirspor maçı ile ilgili olarak; "İki kulüp de hedefsizdi. Bizim için önemli olan bu maçta ilk defa şans verdiğimiz oyuncular oldu. 2004 doğumlu Talha Yakın kaleye geçti. 2005 doğumlu 16 yaşındaki Hamza Baran Arıkan da ilk defa Bursaspor formasını giydi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2021 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2021 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İlk defa bu maçta şans verdiğimiz futbolcular oldu'

TFF 1. Lig'de Eskişehirspor'u 5-1 yenen Bursaspor'un Teknik Sorumlusu Fazlı Tan, 90 dakikanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tan, "İki tane güzide kulübün, önemli bir müsabakasıydı. İki kulüp de hedefsizdi, o yüzden maç 13.30'da oynandı. Bizim hedefimiz play-off'du. Fakat bunu 2 hafta önce yitirmiştik. O yüzden hedefsiz kaldık, rakibimiz de ligden düştü. Bu ligde kalmak için uğraş verdiler. Onlar da ligden düştükleri için onların da bir hedefi yoktu" dedi.

Eskişehirspor'un maça iyi başladığını belirten Fazlı Tan, "Bizim maç konsantrasyonumuz, isteğimiz başlangıçta çok kötüydü. Bunun da bedelini 9. dakikada golü kalemizde görerek ödedik. 15. dakikadaki golü bulana kadar rakibimizin 2-3 tane daha net pozisyonu vardı. Bunları sonuçlandıramadılar ve 15. dakikada beraberliği yakaladık. Sonrasında oyunu dengeledik, devrenin bitimine kadar yine iki taraf da pozisyonlar üretti" diye konuştu.

'İlk defa bu maçta şans verdiğimiz oyuncular oldu'

İkinci yarıya Bursaspor'un daha iyi başladığının altını çizen, Fazlı Tan, şöyle devam etti:

"İkinci yarı oyuncularımıza uyarılarda bulunduk. Bunun da karşılığını maça iyi bir başlangıç yaparak aldık. 50. dakikaya kadar hemen 2 gol atarak maçı 3-1'e getirdik. Rakibimizin direncini kırdık. O dakikadan sonra rakibimizin oyun gücü düştü, oyunun kontrolü tamamen bize geçti. Sonrasında bulduğumuz 2 golle maçı 5-1 kazandık. Bizim için önemli olan bu maçta ilk defa şans verdiğimiz oyuncular oldu. Vefa'nın dönüşü oldu. Çapraz bağı ameliyatından sonra ilk defa bu maçta aramıza döndü. Bu bizim için mutluluk verici bir durumdu. 2004 doğumlu Talha Yakın kaleye geçti. İlk defa O da profesyonel anlamda Bursaspor'da forma giydi. 2005 doğumlu 16 yaşındaki Hamza Baran Arıkan da ilk defa Bursaspor formasını giydi. Bugün de bu şekilde 3-4 futbolcumuza Bursaspor formasını ilk defa verdik. Bu anlamda hem 5-1'lik skor ve hem de genç oyuncularımıza verdiğimiz fırsattan dolayı mutluyuz, umutluyuz. Ligin son haftasında Keçiörengücü ile evimizde oynayacağımız maçın hazırlıklarına başlayacağız."

'Üzgünüz, taraftarımızdan özür diliyoruz'

Eskişehirspor'un Teknik Sorumlusu Yasin Söğüt de, yaptığı değerlendirmede, "Üzgünüz, mağlubiyetten dolayı taraftarlarımızdan özür diliyoruz." dedi.

Maçın ilk yarısına iyi başladıklarını ve tempolu oynadıklarını belirten Söğüt, birçok pozisyon ürettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Girdiğimiz pozisyonları gole çevirebilseydik, maçın sonundaki skor bizim lehimize olabilirdi. İİkinci yarı tam tersi bir oyun oldu. Biz kötü oynamaya başlarken rakip iyi oymaya başladı. Arka arkaya yediğimiz erken goller bizi oyundan düşürdü. Sezon başlından beri yaşadığımız bir sıkıntı oldu erken yediğimiz goller. Ligin ikinci yarısında daha çok yaşadık. Bizi hep zor duruma soktu ve maçtan kopardı. Bugün de bunu yaşadık. Üzgünüz, mağlubiyetten dolayı taraftarlarımızdan özür diliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.