SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden Meclis'te

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden Meclis'e dönüyor. İade kararı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunan Gergerlioğlu, 4 ay sonra yeniden Meclis faaliyetlerine başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden Meclis'te

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle 2 Nisan'da tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP'li Enis Berberoğlu'nun ardından AYM kararıyla milletvekilliğine dönen ikinci isim oldu.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası cezaevinden çıkan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter'dan düşürülen milletvekilliği ile açıklama yaptı.

Gergerlioğlu, "Vekilliğe iadem için Yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30'da okunduktan sonra TBMM Genel kurula gireceğim. Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir." dedi.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi (AYM), vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusu sonucunda, Gergerlioğlu'nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Gergerlioğlu cezaevinden tahliye edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.