SON DAKİKA
Hava Durumu

Güner Aklan'dan göçmenlere 'Bulgaristan seçimlerinde oy kullanın' çağrısı

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan,14 Kasım'da yeniden yapılacak olan Bulgaristan seçimlerinde Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların oy kullanmaları için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2021 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Güner Aklan'dan göçmenlere 'Bulgaristan seçimlerinde oy kullanın' çağrısı

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, yaptığı açıklamada, bu yılın mart ve temmuz aylarında yapılan Bulgaristan Parlamentosu seçimlerinde hükümet kurulamadığını belirterek, "Tekrarlanacak seçimde bu defa Parlamento yanında Cumhurbaşkanlığı seçimi için de oy kullanılacak. Bursa, İstanbul'la birlikte 24 sandıkla en çok sandık açılacak şehir." dedi.

Oy kullanacak liçna kart sahibi vatandaşların seçim listelerinde yer alabilmek için https://www.cik.bg/bg/pvr-ns14.11.2021/izvan-stranata/submit linki üzerinden Kiril alfabesi ile dilekçe doldurması gerektiğini hatırlatan Aklan, şöyle devam etti:

"Eğer dilekçe doldurulmazsa, seçim günü el yazısıyla bizzat  doldurmak gerekiyor ki, bu da gereksiz zaman kaybına ve sandık başında yığılmalara neden olmaktadır. Dilekçelerin son doldurulma günü 19 Ekim'dir. Oy kullanacak ve dilekçe doldurmak isteyen vatandaşlarımız Memleket Partisi Bursa İl Başkanlığına başvurduğu takdirde kendilerine yardımcı olacağız. Hemşerilerimizi Bulgaristan'daki haklarının korunması ve geliştirilmesi için 14 Kasım'daki seçimlerde oy kullanmaya çağrıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.