SON DAKİKA
Hava Durumu

Genco Erkal, Ahmed Arif şiirleriyle Mudanya'daydı

Usta oyuncu Genco Erkal, 12 Eylül Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılında, Ahmed Arif anısına hazırlanan "Şahdamarım" adlı müzikli gösterisiyle Mudanyalılarla buluştu. Mudanyalılar kurtuluş gününü, umudun, sevdanın, Anadolu'nun şairi Ahmed Arif'in eserleriyle kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Genco Erkal, Ahmed Arif şiirleriyle Mudanya'daydı

Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, coşkuyla kutlandı. 

Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen resmi tören, Mudanya savunmasının simgesi Şehit Şükrü Çavuş'un İskele Meydanı'ndaki anıtına, İstiklal Madalyası'nın sunumuyla başladı. İskele Meydanı'ndan Mütareke Meydanı'na gerçekleştirilen yürüyüşün ardından tiyatro ve sinema oyuncusu, Dostlar Tiyatro'nun kurucusu Genco Erkal, Ahmed Arif'in şiir ve mektuplarının yer aldığı, "Şahdamarım" oyununu Mudanyalılarla buluşturdu.

Gecenin sonunda Mudanya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, usta oyuncu Genco Erkal'a teşekkür ederken, "Bu toprakları bize vatan olarak emanet eden Mustafa Kemalimiz, İsmet İnönümüz, Mudanyalı Şükrü Çavuşumuz ve isimsiz kahramanlara bir kez daha  minnetlerimizi sunuyoruz. Gerek 12 Eylül 1922'de gerekse de ülkemizin her bir köşesinde bağımsızlık için canını veren şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Onların bize emanetini ilelebet sonsuza dek yaşatmaya, emaneti canımız pahasına da olsa koruyacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.