SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleneksel ASGD Koşusu'nu Soluki kazandı

Her yıl geleneksel olarak yapılan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Koşusu'nu Tarık Dikencik'in Soluki adlı atı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Geleneksel ASGD Koşusu'nu Soluki kazandı

Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan yarışta 3 yaşlı Arap tayları, 1.400 metrelik kum pistte yarıştılar. 9 atın koştuğu geleneksel yarışta birinciliği Soluki, ikinciliği Ayderliturbo, üçüncülüğü de Polatlırüzgarı elde etti.

Toplam ikramiyesi 444 bin TL olan yarışın birincisi Soluki'nin ödülünü Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ile Genel Başkanvekili Yüksel Baysal, at sahibi Tarık Dikencik adına Antrenör Melek Özgül'e takdim etti. 

Erdoğan ve Baysal'a, Osmangazi Hipodrom Müdürü Devrim Evcim'in rahatsız olması nedeniyle Müdür Yardımcısı Behti Çolak eşlik etti. 

Binicilik sporu ile at yetiştiriciliğini aynı anda kapsayan geleneksel yarışları düzenleyen Türkiye Jokey Kulübü'nün önemli bir işlev üstlendiğini belirten ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, şunları söyledi: 

"TJK'nın resmî yarış programında yer alan ASGD koşuları, kendi kategorisinde her yıl oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçiyor. Bursa Osmangazi Hipodromu ASGD Koşusu'nda bu yıl da farklı bir coşkuya sahne oldu. Gururla devam ettiğine şahit olduğumuz bir Türk geleneği de at biniciliği ve at yetiştiriciliğidir. Bu tür gelenekselleşmiş yarışlar da milletimize özgü hasletlerimizin yaşatılmasına ve gelecek kuşaklarımıza aktarılmasına vesile olmaktadır. Bu yarışları bu nedenle ASGD olarak çok önemsiyoruz ve kurumsal olarak TJK'yı da anlamlı gayretleri nedeniyle gönülden kutluyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.