SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Erk Acarer evinde saldırıya uğradı

Birgün Gazetesi yazarı gazeteci Erk Acarer, Berlin'de yaşadığı evde silahlı, bıçaklı kişilerin saldırısına uğradığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Erk Acarer evinde saldırıya uğradı

Gazeteci yazar Erk Acarer'e, Almanya'nın başkenti Berlin'de saldırı düzenlendi. Saldırının evinde gerçekleştiği aktaran Acarer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Berlin'de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım" dedi.

Saldırganları tanıdığını belirten Acarer, "Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek!" ifadelerini kullandı.

Acarer'le görüşen Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Twitter paylaşımında "Erk ile konuştum. İyi olduğunu, şimdi hastaneye gittiğini söyledi. 'Faşistler' dedi saldıranlar için. İçerde dışarda uzunca bir süredir arkadaşlarımız, meslektaşlarımız zincirleme bir saldırı altında. Hakim politikanın devamı tüm bu alçaklıklar" ifadelerine yer verdi. 

Yazarı olduğu Birgün Gazetesi'ne konuşan Erk Acarer, saldırganların kendisini "Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız" diyerek tehdit ettiğini söyledi.

"Bir saat önce silahlı, bıçaklı üç kişi evime geldiler, yumruklarla tekme tokat saldırdılar" diyen Acarer, saldırıyı şu sözlerle anlattı:

"Ne olup bittiğini anlamadan vurmaya başladılar. Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız diyerek tehdit ettiler. Şu anda hastanedeyim. Polisler hastanede. İfademi aldılar. Onlara da anlattım. Kafamın sağ tarafında büyük bir şişlik var: Saldırganlar belli. Yazdıklarımdan rahatsız olanlar. Hayati bir riskim yok. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler de geçecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.