SON DAKİKA
Hava Durumu

Filistinliler için Bursa'da gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları Bursa'da protesto edildi. Ulucami ve Mudanya Hal Camisi'nde İsrail saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Filistinliler için Bursa'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, tarihi Ulu Cami bahçesinde bir araya geldi. Burada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan'ın kıldırdığı namazın ardından çok sayıda vatandaş, tekbirler getirerek İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınadı.

Etkinliğe, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeleri katıldı.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı üyeleri de Ulu Cami yanındaki Orhan Parkı'nda toplanarak İsrail'in saldırılarına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Mudanya'daki protesto ve gıyabi cenaze namazı

Mudanya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca Hal Camisi önünde düzenlenen protestoya, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü, platformu oluşturan STK'lerin üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Mehmet Ali Dursun, "Mescid-i Aksa özgürleşmeden insanlık özgürleşemez. Filistinli kardeşlerimizi öldüren terörist İsrail'e had bildirmeye ses istiyoruz. Kudüs'ün onuruna sahip çıkmaya, Siyonizmin yıldızını söküp atmaya söz istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs İslam'ın namusudur", "Kudüs Müslümanların onurudur" yazılı pankartlar açıp tekbir getiren katılımcılar, İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.