SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın müjdesi; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'ın müjdesi; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'na katılarak, milletvekillerine hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz." diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs'ın şu anki Cumhurbaşkanlığı binasını 'gecekonduya' benzeten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın düzgün bir Külliye ve binası yok. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi ile ilgili proje çalışmaları bitti ve inşaasına yakında başlıyoruz. İstiyoruz ki bir millet Bahçesi de yapalım istiyoruz. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah projeyi hayata geçirerek birilerine göstereceğiz. Aynı zamanda parlamento binası yapacağız. Mileltvekillerimizin kendilerini özgür ve rahat hissedebilecekleri alanları olsun istiyoruz. 500 dönüm arazi tahsis ettik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC'nin ilan edildiği bu tarihi binanın da müze haline getirilerek yeni nesillere bırakılmasının isabetli olacağını düşünüyorum." dedi.

Bugün saat 14.10 itibarıyle Kıbrıs'a hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte 'Kıbrıs Barış Harekatı' döneminin İçişleri Bakanı olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kıbrıs'a gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.