SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen'den yüz yüze eğitimde bir haftalık bilanço

Eğitim Sen'in 5-12 Mart tarihleri arasında yüz yüze eğitimde koronavirüs vaka tespit tablosuna göre, eğitime ara verilen veya karantinaya alınan okul sayısının 50, koronavirüs tanısı konulan, temaslı olan ve karantina altına alınan toplam öğretmen, öğrenci ve personel sayısının 432 olduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen'den yüz yüze eğitimde bir haftalık bilanço

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 5-12 Mart tarihleri arasında yüz yüze eğitimde tespit edilen koronavirüs (Kovid-19) vaka tablosunu açıkladı. 

Eğitim Sen, 33 il, 82 ilçe ve 10 köy okulundan verileri topladı. Buna göre, 141 öğretmen, 269 öğrenci ve 22 personele pozitif tanı konulduğu, temaslı olduğu veya karantina altına alındığı açıklandı. Tabloya göre, 2 eğitim emekçisi de koronavirüsten dolayı yaşamını yitirdi. 

Bursa'da ise 2 öğretmen ve 5 öğrenciye pozitif tanı konulduğu, 2 öğretmenin ise temaslı olduğu belirtiliyor.

50 okulda eğitime ara verildi

Eğitim Sen'in sahadan topladığı verilere göre, 50 okulda eğitime ara verildi ve karantinaya alındı. 11 sınıf hakkında karantina kararı verildi. 1 yurt karantina altına alındı. Edirne İpsala İlçesi, ilk ve ortaokullar kapatıldı. Samsun Vezirköprü ilçesinde 4 köyün okulları kapatıldı.

Türkiye'de yapılan 11 milyon doz aşı içinde eğitim emekçilerinin aşılanmasının 80 binde kaldığına dikkat çekilen Eğitim Sen'in açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir yıldır devam eden salgın sürecinde hem uzaktan eğitime hem de yüz yüze eğitime yeterince hazırlık yapamamasının nedeninin strateji geliştirme, planlama yapma ve karar alma süreçlerinde yaşanan sistemsel kriz olduğu belirtildi.

Eğitim Sen, vakalarla birlikte karantinaya alınan öğrenci, öğretmen, sınıf, yurt ve okul sayılarının her geçen gün arttığını ve öğrenci vakalarının ağırlıklı olarak ortaöğretimde göründüğünü vurguladı. 

"Yüz yüze eğitim için aşı hayati öncelikte"

Eğitim emekçilerinin henüz aşılanmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Uzaktan eğitimde milyonlarca öğrenciyi tabletten, bilgisayardan ve internet desteğinden yoksun bırakan MEB bu kez de yüz yüze eğitimde eğitim emekçilerini aşısız bırakmış, öğrencileri seyreltilmiş sınıflara yeterince kavuşturamamış, ihtiyaç oranında ek kadro atamamış, her okula bir sağlık personeli görevlendirememiş, öğretmen odaları, öğrenci ve öğretmen tuvaletleri çoğaltılamamış, sağlıklı ulaşım konusunda strateji geliştirilmesine öncülük edememiştir." denildi.

Öğrenciler açısından bulaş riskinin en düşük yaş grupları olan anaokulları, ilkokullar ve ortaokullarda eğitim emekçisi vakalarının da yaygın bir şekilde mevcut olduğunun belirtildiği açıklamada, Eğitim Sen, vakaların ciddi oranda arttığına dikkat çekti:

"Salgına karşı en öncelikli tedbir olan aşının halen eğitim emekçileri için yaygınca yapılmayışı yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini risk altına almaktadır çünkü vakalar ciddi oranda artmaktadır. MEB, yüz yüze eğitimin devam ettirilebilmesi için aşının hayati öncelikte ilk tedbir olduğunu bilmeli ve tüm eğitim emekçilerinin aşılanmasının seferberlik düzeyinde hızla ve bir an önce yapılmasını sağlamalıdır. Diğer tüm tedbirleri de ivedilikle hayata geçirmelidir. Eğitim Sen olarak MEB'in yüz yüze eğitimi istiyormuş gibi yapıp hiçbir tedbir almamasını kabul etmeyeceğimizi ve çocuklarımızın hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim için tüm tedbirlerin alınması mücadelesini yürüteceğimizi bir kez daha belirtiyoruz."

Eğitim Sen'in vaka tespit tablosunu incelemek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.