SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen Bursa: Öğretmenler acil olarak aşılansın

Eğitim Sen Bursa Şubesi, eğitim bileşenlerinin aşılanması talebiyle bir kez daha bir araya geldi. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, Bursa'daki okullarda Kovid-19 testi pozitif olan öğretmen sayısının, çocuk hasta sayısının hızla arttığına dikkat çekerek, yüz yüze eğitimin ertelenmesi, aşılamaların hızlanması ve tüm tedbirlerin alınmasını talebinde bulunduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen Bursa: Öğretmenler acil olarak aşılansın

Eğitim Sen Bursa Şubesi, okulların açıldığı 2 Mart'tan itibaren okullarda vaka sayılarındaki hızlı artışa dikkat çekmek ve eğitim bileşenlerinin tamamının aşılandıktan sonra yüz yüze eğitime geçilmesi talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, son iki aya kadar çocuklarda vaka görülmezken, son iki aydır hastanelerde yatan hasta çocuk sayısının hızla arttığını söyledi. Bursa'daki okullarda Kovid-19 testi pozitif olan öğretmen sayısının hızla arttığını kaydeden Erdem, aşı ve diğer tüm tedbirler alınmadan yüz yüze eğitime başlanmamasına, tedbirler alındıkça hangi kademeler de başlanması gerektiğine, yazılı sınavların iptaline dair yapılan önerilerin iktidarın ve bakanlığın gündemine girmediğini belirterek, "Ortaya çıkan olumsuz tablonun sebebi bu otoriter ve tek merkezci yaklaşımdır." dedi.

"Okullarda vaka sayıları şimdiye kadarki sayıların en yükseğidir"

Erdem, 15 Şubat'tan 4 Nisan'a kadar toplam pozitif ve temaslı öğretmen sayısının 2558, öğrenci sayısının 3379, hizmetli-memur personel sayısının ise 246 olduğu, 15 Şubat-4 Nisan arasında eğitim alanında hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya ulaştığı bilgisini paylaştı. Sendikaya ulaşan bilgilerle bu tablonun ortaya çıktığını hatırlatan Erdem, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu rakamlar buz dağının sadece görünen yüzüdür. Bu tablo bile tehlikenin boyutunun ne düzeye geldiğini gösterirken, elinde tüm veriler olan Milli Eğitim Bakanlığı ise ısrarla sayıları gizlemekte ve herhangi bir açıklama yapmamaktadır. Yine şubemizin tespitlerine göre Bursa'daki okulların çoğunda Kovid testi pozitif olan öğretmen vardır. Olmayan okul neredeyse yoktur. Üye arkadaşlarımızdan gelen bilgilere göre vaka sayıları şimdiye kadarki sayıların en yükseğine ulaşmıştır. Her şey yolundaymış gibi hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli şekilde devamını sağlayacak bir gücünün ve iradesinin olmadığı açıkça görülmektedir."

"Eğitim bileşenlerinin yaşamı ve sağlığı tehlikeye atılamaz"

Sendika olarak "Eğitim, önlemler alınarak yüz yüze yapılmalıdır." dediklerini anımsatan Erdem, "Yüz yüze eğitimin ertelenmesini, aşılamaların hızlanmasını ve tüm tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Ölümle sonuçlanmasa dahi yaşı ilerlemiş veya bünyesi zayıf bireylerin vücutlarında kalıcı hasarlar bırakan Kovid-19 salgınında, eğitim bileşenlerinin yaşamı ve sağlığı tehlikeye atılamaz ve bu riskli durum daha fazla sürdürülemez." diye konuştu.

Derviş Erdem, tedbirlerin alınarak yüz yüze eğitimin kademeli olarak yeniden başlaması için taleplerini şöyle sıraladı:

"Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanması süreci hızla tamamlanmalıdır.

Eğitime ek bütçe oluşturulmalı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim için ihtiyaç duyulan kadro atamaları yapılmalıdır.

Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır.

Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır.

Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısının artırılması konusunda çalışma yürütülmelidir.

Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için çalışma yapılmalıdır.

Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, bu ihtiyaca dönük çalışma yürütülmelidir.

Okullarda uygulanması gereken tedbirleri düzenli olarak denetleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için çalışma yürütecek görevlendirmeler yapılmalıdır.

Eğitim bileşenlerinin sağlıklı ulaşımı için valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir planlama hızla hayata geçirilmelidir.

Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okullarımız kademeli olarak açılmalı, yaşamın tüm alanları kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır."

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem'in açıklamasını izlemek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.