SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen Bursa'dan Dülger'e karne: Başarısız

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 2020-2021 eğitim öğretim yılını değerlendirerek İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'e karne verdi. Karnede, Dülger'in başarı notu 'başarısız' olarak yazıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2021 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen Bursa'dan Dülger'e karne: Başarısız

Eğitim Sen Bursa Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 2020-2021 eğitim öğretim yılını değerlendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger'e karne hazırlayan Eğitim Sen Bursa Şubesi, Dülger'in başarı notu kısmına 'başarısız' yazdı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı, 2 Temmuz Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek. Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasını Başkan Derviş Erdem okudu. Türkiye'nin pandemi sürecinde okulları en uzun süre kapatan ülkeler arasında olduğunu söyleyen Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı'nın söylediğinin aksine okulların yüz yüze eğitim için hazır olmadığını aktardı. 

Okullarda yardımcı personel ihtiyacının olduğunu, sağlık personelinin olmadığını belirten Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımız evlerinden çalışırken hiçbir destek görmedi. Yetmedi, ders ücretlerinden kesintiler yapıldı, yetmedi mesai saatlerinin dışındaki çalışmak durumunda kaldılar, o da yetmedi görev tanımlarının dışında işlerde çalıştırılmak istendiler. Ülkemizde bir tarafta hem tablete, hem bilgisayara hem de akıllı telefona erişen öğrenciler, diğer tarafta herhangi bir cihaza sahip olmadığı için akşam babasının ya da annesinin eve gelmesini bekleyen ve onun cep telefonundan internete girmeye çalışan hatta evinde televizyonu olmayan, olsa dahi kalabalık hanede yaşadığı için televizyon önceliği olmayan öğrenciler bulunmaktadır."

Olumsuz koşullar ve eşitsizliklere rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi ve ara sınavları yapmakta ısrar ettiğini ifade eden Erdem, 6 Haziran'da yapılan LGS'de soruların zor olduğunu söyledi. Erdem, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"MEB, pandemi nedeniyle okulların kapatıldığı dönem için, yaz döneminde belirli bir süre telafi eğitimi yapılacağını, öğrencilere uzaktan eğitim sürecinde kapsanan konulardan not verilmeyeceğini açıklamıştır. Telafi eğitimi için, öğretmenlerin yaz döneminde çalışmalarına hukuki zemin oluşturmak için 15.04.2020 tarih 7243 sayılı Kanunun 24. maddesi ile "İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim ve öğretim faaliyetinin iki haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içerisinde tamamlanamadığı durumlarda yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilir. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamaz." hükmü getirilmiştir."

Erdem, Bakanlığın telafi eğitimine yönelik "Örgün eğitimin bütün kademelerinde yer alan öğrencilerimiz 16 ay boyunca akademik, sosyal, psikolojik, fiziksel kayıplar yaşamanın yanı sıra ciddi düzeyde öğrenme ve beceri kayıpları yaşamıştır. MEB'in öğrencilerimizin yaşadığı kayıpları "Telafide ben de varım" sloganı ile telafi etmesi mümkün görünmemektedir." eleştirisinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.