SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: Dış politikayı at pazarlığına çevirdiler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini istemesine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davtuoğlu da tepki gösterdi. Davutoğlu, "Hukuku ayaklar altına alarak, dış politikayı at pazarlığına çeviren bu iktidar ülkemizin itibarını yok etmiştir" ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2021 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu: Dış politikayı at pazarlığına çevirdiler!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davtuoğlu, 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesinin iş insanı Osman Kavala'yla ve yargı bağımsızlığıyla ilgili olmadığını belirtti.

Kavala'nın adil yargılanmadığını ifade eden Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmenin ne Osman Kavala ile ne de yargı bağımsızlığıyla bir ilgisi vardır. Öyle olsaydı ağır ithamlar altındaki Rahip Brunson Trump'ın telefonu ile Deniz Yücel ise Merkel'in talebiyle bırakılmazdı.

Devlet aklının yerini sokak kavgası söylemi aldı. Ülkeye yazık ediyorsunuz! Bağımsız yargımızın kararlarına karşı iç ve dış müdahalelere hep birlikte karşı çıkalım. Ancak, yargımızın başka başkentlerden talimatlarla çalışabileceği algısını bu iktidar oluşturmuştur. Hukuku ayaklar altına alarak, dış politikayı at pazarlığına çeviren bu iktidar, ülkemizin itibarını yok etmiştir. Kavala'ya her vatandaşımızın hak ettiği bağımsız ve adil yargılanma hakkını verdiğinizde başka başkentleri de susturursunuz! En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir? Adaletinizden kendi vatandaşlarınız şüphe duyarken ne yargınızın ne de ülkenizin bir itibarı kalmaz. Yazık!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.