SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ve İYİ Parti'den esnafı düşünmeden yapılan şenliğe tepki

CHP ve İYİ Parti, pandemi sürecini zor geçiren esnafı düşünülmeden Kestel'de dışarıdan davet edilen işletmelere özel düzenlenen Yöresel Lezzetler Şenliği'ne tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP ve İYİ Parti'den esnafı düşünmeden yapılan şenliğe tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, AKP'li İlçe Belediyesinin pandemi döneminde mağdur olan ilçe esnafını gözetmeksizin, dışarıdan davet edilen işletmelere özel düzenlenen Yöresel Lezzetler Şenliği'ne tepki gösterdi. İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü ile birlikte açıklama yapan Doğan, "Bizler, ilçemizde yapılacak olan, her türlü festival ve organizasyonların yanındayız ama 11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir" dedi.

'Kestel esnafı sahipsiz değildir'

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, "İlçemizde hangi esnafa bir dokunsanız, bin ah işitirsiniz. Siz lebaleb kongreler yapmaya, hastalıkların yayılmasına vesile olmaya alışıksınız, biz ise size inat bu hastalığı bitirmekte kararlıyız. Oturduğunuz koltuklardan bir kalkın, bir esnafı gezin, dertlerini sorunlarını dinleyin de görelim biz sizi. Bugün burada toplanmamızın sebebi malumdur. Arkamızda, yanımızda gördüğünüz bu stantların her biri onlarca esnafımıza darbe vurmaktır. Böyle bir zamanda, böyle bir organizasyon yapılması sizlerce uygun mudur?" diye sordu.

'Esnafın ahı, Başkan Önder Tanır'ın üzerinde'

"Kestel Esnafının ahı Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın üzerindedir." diyen Doğan, açıklamasına şöyle devam etti: 

"Mübarek Ramazan ayına girmemize sayılı günler kala, esnafımız az da olsa, ufaktan bir nefes alacakken, bu yapılanı doğru bulmadığımızı esnaflar adına buradan haykırmak istiyoruz. Gelin, bu fikrinizden biran önce vazgeçin. 5 Nisan - 16 Nisan tarihlerinde Kestel Cumhuriyet Meydanında açılan, Yöresel Lezzetler stantları esnafın işine çomak sokmaktadır. 11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir.Biz ilçemizde yapılacak olan her türlü festival ve organizasyonların yanındayız. Ama, bugünlerde karşısındayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.