Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, AKP'li İlçe Belediyesinin pandemi döneminde mağdur olan ilçe esnafını gözetmeksizin, dışarıdan davet edilen işletmelere özel düzenlenen Yöresel Lezzetler Şenliği'ne tepki gösterdi. İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü ile birlikte açıklama yapan Doğan, "Bizler, ilçemizde yapılacak olan, her türlü festival ve organizasyonların yanındayız ama 11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir" dedi.
'Kestel esnafı sahipsiz değildir'
CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, "İlçemizde hangi esnafa bir dokunsanız, bin ah işitirsiniz. Siz lebaleb kongreler yapmaya, hastalıkların yayılmasına vesile olmaya alışıksınız, biz ise size inat bu hastalığı bitirmekte kararlıyız. Oturduğunuz koltuklardan bir kalkın, bir esnafı gezin, dertlerini sorunlarını dinleyin de görelim biz sizi. Bugün burada toplanmamızın sebebi malumdur. Arkamızda, yanımızda gördüğünüz bu stantların her biri onlarca esnafımıza darbe vurmaktır. Böyle bir zamanda, böyle bir organizasyon yapılması sizlerce uygun mudur?" diye sordu.
'Esnafın ahı, Başkan Önder Tanır'ın üzerinde'
"Kestel Esnafının ahı Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın üzerindedir." diyen Doğan, açıklamasına şöyle devam etti:
"Mübarek Ramazan ayına girmemize sayılı günler kala, esnafımız az da olsa, ufaktan bir nefes alacakken, bu yapılanı doğru bulmadığımızı esnaflar adına buradan haykırmak istiyoruz. Gelin, bu fikrinizden biran önce vazgeçin. 5 Nisan - 16 Nisan tarihlerinde Kestel Cumhuriyet Meydanında açılan, Yöresel Lezzetler stantları esnafın işine çomak sokmaktadır. 11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir.Biz ilçemizde yapılacak olan her türlü festival ve organizasyonların yanındayız. Ama, bugünlerde karşısındayız."
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da ayrı yaşadığı eşini parkta öldüren kişi sil...
Bir haftada 7 öğretmen daha hayatını kaybettiEğitim Sen'in açıkladığı 12 Nisan-18 Nisan yüz yüze ...
Bursaspor lige havlu attı; Samsunspor'a 4-1 ...TFF 1. Lig'te hedefsiz kalan yeşil beyazlılar Süper ...
'Doğal bir olay ya da doğa olayı değil, kirl...Bursa'nın Gemlik sahilinde 'fitoplankton patlaması' ...
Erdoğan, Ticaret Bakanı Pekcan'ı görevden aldıCumhurbaşkanı Erdoğan, Ticaret Bakanlığı'na kendisin...
Matlı: Kısa çalışma ödeneği yeniden devreye ...TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Matlı, 31 Mart'ta sona ere...
BUSKİ duyurdu; Yıldırım ve Mudanya'da su kes...Bursa'nın Yıldırım ve Mudanya ilçelerinde BUSKİ tara...
Koronavirüs aşısında sıra 55 yaş üstüne geldiSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşı programın...
3 haftalık tam kapanma geliyor iddiasıTam kapanmada tarihinin öne çekilip Ramazan Bayramı'...
Yerli koronavirüs aşısında Faz 2 çalışması t...Yerli aşıda Faz 2 çalışması tamamlandı, önümüzdeki b...
İnegöl'de kafe ve çay ocağı baskını; 27 kişi...Bursa'nın İnegöl ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kov...
İkinci el araçta ucuzluk yerine artış beklen...Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, bug...
TTB: Aşı yok, randevu yok, algı yönetimi varTürk Tabipleri Birliği (TTB), vaka sayılarındaki art...
Aşı olmuştu; Alinur Aktaş koronavirüse yakal...Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kovi...
İçişleri Bakanlığı 6 belediyeye gri pasaport...Bazı belediyelerin organizasyonu ile gri (hizmet) pa...