SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Salıcı: AKP iktidarı lime lime dökülüyor

Bursa'da gerçekleştirilen CHP Bölge Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Ak Parti iktidarının son dönemini yaşadığını savunarak, "İktidar lime lime dökülüyor. Kendi hikayesini tamamen kaybetmiş durumda" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Salıcı: AKP iktidarı lime lime dökülüyor

Son siyasi gelişmeleri değerlendirmek ve parti içi görüş alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen "CHP Bursa Bölge Toplantısı" Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi (BAOB) salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Ak Parti iktidarının son dönemini yaşadığını savunarak, "İktidar lime lime dökülüyor. Kendi hikayesini tamamen kaybetmiş durumda. Yolsuzlukla, yoksullukla , yasaklarla mücadele edeceğiz diyen iktidar vardı. Bugün gelmiş olduğumuz noktada, onların teslim aldığında yaşanan durumun kat kat fazla yasaklarla karşı karşıyayız. Yolsuzluklardan bahsetmeye gerek yok. Her gün skandalları ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın başkanlığında ve CHP Bursa İl Başkanlığı'nın evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Yalova illerinden 7 Parti Meclisi Üyesi, 3 genel başkan yardımcısı, 7 milletvekili, 6 il başkanı, 25 belediye başkanı, ilçe başkanları, il disiplin kurulu başkanları ile Kadın ve Gençlik Kolları başkanları hazır bulundu.

"AKP, İKTİDARA GELDİKLERİNİN TAM TERSİNİ YAPIYOR"

Ak Parti iktidarının 2002 seçimlerinde ilk iktidara geldiklerinin tam tersini yapar hale geldiğini, şu anda Türkiye'nin yönetilemediğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, şunları söyledi:

"Yoksulluk söz konusu olduğunda "Açları da siz doyurun" diyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Biz bundan gocunmayız. 31 Mart seçimlerinde vatandaşlarımızdan aldığı yetkiyle Türkiye'deki her 2 yurttaştan 1'ine CHP belediyelerimizden hizmet veriliyor. Üzerinden 2 sene geçmiş durumda olmamıza rağmen vatandaşlarımız pandemi şartlarını da göz önünde bulundurarak belediye başkanlarımızın ne kadar başarılı işler yaptıklarını ifade ediyorlar. CHP'li belediyeler gelirse sosyal yardım dağıtmaz, sizi siyasi kimliğine göre böler diyen iktidar artık bu lafları ağzına alamayacak durumda. Çünkü belediye başkanlarımızı kimseyi ayırmadan desteklerine devam ediyor. Eğer vatandaşlarımız belediye seçimlerinde bizlere verdikleri yetkiyi tüm Türkiye'yi yönetmeye de verirse ki biz buna inanıyoruz zaten. Tüm Türkiye'de açlık kalmayana kadar açlarımızı doyurmaya talibiz. Yoksulluk kalmayana kadar yoksullarımızla ilgilenmeye talibiz. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine getirmeye biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak talibiz."

"BİZİM BU HİKAYEYİ DEĞİŞTİRECEK GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTÜMÜZ VAR"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarının 5'li çetenin iktidarına dönüştüğünü kaydeden Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen maden ocaklarında bazen kimsenin uçmadığı havaalanlarında bazen otoyollarda kamu zararı yaratarak vatandaşın cebinden dövize endeksli ve mahkemesi de Londra tahkim mahkemesi olan projelerle, yapmış olduğu işlerle Türkiye'yi sürekli zarara uğratan, vatandaşın kesesinde sürekli delik açan bir iktidara dönüştü Adalet ve Kalkına Partisi. Bizim bu hikayeyi değiştirecek güçlü bir örgütümüz var. Bugün burada bulunan sizler Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını sonlandıracak ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kuracaksınız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ile CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da konukları selamladı. İl Başkanı Karaca, "Bunlar da bizim muhalefette yaptığımız son bölge toplantılarımız. Buna inanıyoruz. Bundan sonra 29 Ekim törenlerimiz arzu ettiğimiz ölçüde, coşkuyla kutlanacak. 23 Nisanlar, 10 Kasımlar, ulusal bayramlarımız arzu ettiğimiz şekilde olacak. İktidara olan inancı, değişim isteğini hepimiz görüyoruz. Bu son muhalefet toplantımız olacak" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de katılımcılar arasında yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.