SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den Kestel Belediyesi'ne tepki: 'Uyarmıştık, ulu çınar devrildi'

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Örgütü, 270 yıllık çınarın lodos nedeniyle yıkılmasına Kestel Belediyesi'nin 4 ay önce yaptığı düzenleme sırasındaki hatanın yol açtığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'den Kestel Belediyesi'ne tepki: 'Uyarmıştık, ulu çınar devrildi'

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Örgütü, ilçe meydanında bulunan ulu çınarın lodos ile yıkılıp yok olmasına Kestel Belediyesi'nin meydanda 4 ay önce yaptığı düzenleme sırasındaki hatanın yol açtığını belirterek, Belediye Başkanı Önder Tanır'ı sert bir açıklamayla kınadı.

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan ve yöneticiler, meydanda incelemelerde bulundu. İlçe Başkanı Doğan, çınarın yıkılmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Bu çınar, aslında kendisini koruması gerekenlerin yaptığı hata sonucu yıkıldı" dedi.

"ULU ÇINAR, AKP'Lİ İŞ BİLMEZLER YÜZÜNDEN YIKILDI"

Kestel Belediye Meclisi Üyesi Yılmaz Demir de çınarların tehlikede olduğuna dikkat çekmeye çalıştıkları ve gündeme taşıdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Kent meydanı projesi tasarlanırken Meclis toplantısında projeye dikkat çekmiş, 'Meydanda bulunan çınarları kurutacaksınız' demiştik. Bugün maalesef haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 270 yıldır dimdik ayakta duran, nice badireler atlatan ulu çınar, AKP'nin iş bilmez yöneticisi tarafından katledildi, maalesef artık ayakta değil. 4 ay önce yapılan kaldırım ve yol çalışmasında kökleri kesilen etrafı boşaltılan sert zemini tahrip edilen ulu çınar bugün maalesef devrildi. Doğayı ve yeşili talan eden bu anlayış bu gidişle meydanda bir tek tarihi çınar bırakmayacak."

"ANITLAR BÖLGE KURULU'NU GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Kentlerin var olan tarihi yapı ve dokusunu geleceğe taşıması durumunda kent kimliğinin oluşabileceğine işaret eden Demir, "Kestel ilçemizle bütünleşen meydanımızın sembolü haline gelen tarihi çınarlarımız kentimizin siluetini oluşturuyorlardı. İki tarihi çınarımız bu iş bilmezler yüzünden katledildi. Korkumuz şu; AKP'li Belediye Başkanı Sayın Önder Tanır'ın görev süresi boyunca, meydanda bir tane tarihi çınar kalmayacaktır. Buradan sesleniyoruz, kentimizin tarihi değerleri olan çınarlarımız bir bir yok edilirken, bunları korumakla mükellef olan Anıtlar Koruma Kurulu'nun neden hiç sesi çıkmıyor? Sizleri görevinizi yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.