SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa: Devletin gücü bir kez daha gazeteciler üzerinde sınandı

Bursa Demokrasi Güçleri'nin Setbaşı'nda yapmak istediği Boğaziçi'ne destek açıklamasına müdahale eden polis, ÇGD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı ve BursaMuhalif haber sitesi sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Ozan Kaplanoğlu ile sitenin iki muhabirini de gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa: Devletin gücü bir kez daha gazeteciler üzerinde sınandı

Bursa Demokrasi Güçleri'nin Setbaşı'nda, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin rektör atamasını protesto eylemlerine destek amacıyla yapmak istediği açıklamayı engelleyen polis, aralarında ÇGD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Ozan Kaplanoğlu'nun da bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı.

ÇGD Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamada, polis ekiplerinin, eylemi takip eden basın emekçilerinin görüntü almasını engellerken, görevi başındaki BursaMuhalif çalışanlarını da gözaltına aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"ÇGD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Ozan Kaplanoğlu darp edilirken, hastanedeki tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere emniyet götürüldü. Devletin gücü bir kez daha gazeteciler üzerinde sınandı. Kamerası elinde meslektaşlarımız, polis tarafından kasten hedef alındı.

Bu, aynı zamanda halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırıdır. Meslektaşlarımızın maruz kaldığı bu hukuk ve insanlık dışı muameleyi şiddetle kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz." (Fotoğraf: BursaMuhalif)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.