SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa'da Rabia Deniz güven tazeledi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin 17. Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Rabia Deniz ve yönetimi ikinci kez seçilerek güven tazeledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa'da Rabia Deniz güven tazeledi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, 4 Nisan'da yapılması planlanan 17. Olağan Genel Kurulu'nu hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle 5 Nisan Pazartesi günü Kültürpark İpekiş girişindeki dernek binasında gerçekleştirdi. İki yıldır ÇGD Bursa Şubesi'nde başkanlık görevini üstlenen Rabia Deniz'in yeniden aday olduğu seçime tek liste ile gidildi.

Divan başkanlığını Tayfun Çavuşoğlu'nun yaptığı kurulda Hatice Nur Derya ve Kadir Güzel de divan üyeliğini gerçekleştirdi.

Faaliyet ve denetim raporlarının ibrasından sonra açık oylamayla yapılan seçimde Rabia Deniz başkanlığa seçilirken ÇGD Bursa Şubesi'nin yeni yönetimi Ozan Kaplanoğlu, Onur Fidansoy, Seyit Gündoğan, Derya Demir Pınar, Burak Demirci, Serhat Tezcan, Pelin Akdemir, Sedat Yoğurtçu ve Bülent Sezgin'den oluştu.

"ÇGD Bursa Şubesi mesleki mücadelesinden asla vazgeçmedi"

Açılış konuşmasını yapan Başkan Rabia Deniz, "Söyleyeceklerim bugün dünden daha karanlık. Pandemi süreci pek çok hak ihlalinin yaşanmasına sebep oldu. Ancak Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi mesleki mücadelesinden asla vazgeçmedi. Sansürün, sömürünün olduğu dönemde emeğin hakkını, ifade ve basın özgürlüğünü savunan gazetecilerin kurduğu Çağdaş Gazeteciler Derneği 43 yaşında. Bursa Şubesi de 31 yaşında. Biz 31 yıllık meslek örgütü olarak Yılmaz Akkılıç'tan bugüne mücadele geleneğimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu. Deniz, pandemiye rağmen gelen katılımcılara teşekkür etti. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz

ÇGD Bursa Şubesi'nin ikinci lokasyonu

Yönetimin belirlenmesinin ardından konuşma yapan Deniz, altı yıldır süren çalışmalar sonucunda Nilüfer ilçesinde ÇGD Bursa Şubesi'nin yeni binasının yapımına başlandığını aktardı. Yeni dönemin en önemli projesinin yeni mekana sahip olması olduğunu belirten Deniz, "Şu an genel kurulumuzu yaptığımız yer, 1989 yılında Yılmaz Akkılıç başkanlığında elde ettiğimiz en önemli kazanımdı. Derneğimizin bir mekana sahip olması gerekiyordu. Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem'le yeni bir merkez için protokol imzaladık. 449 metrekarelik bir alanı Nilüfer Belediyesi'nden tahsis aldık. Şuan inşaat çalışmalarına başlandı. Derneğimizin sosyal kültürel faaliyetlerini sürdürdüğü bir yer olarak hayata geçirilecek. Haziran ayı gibi bu mekanı da işler hale getirmeyi hedefliyoruz. Burası her zaman kalacak ama ÇGD'ye yeni bir adres de kazandırmış olacağız." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.