SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'den enerji israfına karşı önlem

Enerjinin daha verimli kullanılıp, enerji israfının önüne geçilmesi için hazırlanan 'Bursa Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetim Birimi Yönergesi', Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Büyükşehir Belediyesi söz konusu yönerge ile minimum enerji tüketimiyle maksimum tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2021 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2021 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Büyükşehir'den enerji israfına karşı önlem

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'Enerji Yönetim Birimi Yönergesini hazırladı. Söz konusu yönerge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Hazırlanan yönerge doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Binaları ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi binasında enerji etütleri gerçekleştirildi. Bu sayede, söz konusu binalarda enerji kayıplarının ve kaçaklarının tespitleri yapıldı, yapılacak olan önleyici faaliyetler ve alınacak tedbirler ile enerjinin daha etkin kullanılmasıyla birlikte enerji verimliliği sağlanacak. Bu üç binanın çatılarına güneş enerji panelleri yerleştirilerek yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının sağlanması bakımından, bu uygulamalara ait güneş enerji projeleri hazırlanarak, elektrik dağıtım hizmeti veren şirkete onay için sunuldu.

Projelerin onayını müteakip bağlantı anlaşmaları imzalanacak, ardından uygun ihale yöntemiyle güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu aşamasına geçilecek. Böylece, binalarda elektrik enerji ihtiyaçlarının büyük bölümü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilerek, büyük anlamda enerji tasarrufu sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.