SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ Devlet Konservatuvarında mezuniyet töreni

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı mezuniyet töreni düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2021 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2021 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUÜ Devlet Konservatuvarında mezuniyet töreni

BUÜ'den yapılan açıklamaya göre, BUÜ Devlet Konservatuvarı 2020-2021 mezuniyet töreni, Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz Uygulama Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, sanatçı olmanın özel bir yetenek gerektirdiğini vurguladı.

BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün

Burada eğitim verilen öğrencilerin özel çocuklar olduğuna inandığını belirten Doğangün, şöyle devam etti:

"Özel yetenekli öğrenciler, her zaman bulunamayan insani donanımlara sahiptir. Bu öğrencilerimizin konservatuvar gibi ortamlarda kendilerini bulmaları ve içlerindeki yetenekleri ortaya çıkarmaları gerekiyor. Bu açıdan bakıldığı zaman konservatuvarımızın kentimiz ve sanatçı ruhlu çocuklarımız için önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ben tüm evlatlarımıza bundan sonraki yaşamlarına başarı diliyorum. Yaptıkları sanatla Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum."

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Görkem Çalgan da öğrencileri en iyi şekilde eğiten ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde büyük bir özveri gösteren tüm akademisyenlere teşekkür etti.

BUÜ Devlet Konservatuvarının 23 yıllık eğitim hayatı içinde öğrencilerinin ve mezunların gerek yurt içi gerekse yurt dışında mesleklerini en iyi şekilde yapmaya devam ettiklerini aktaran Çalgan, 14'üncü dönem mezunlarını geleceğe uğurlamak için geniş katılımlı bir mezuniyet töreni organize ettiklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından 2019-2020 ve 2020-2021 dönem birincisi öğrenciler tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Mezun olmaya hak kazananlara belgelerinin teslim edilmesinin ardından öğrenciler, kep fırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.