SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ'den lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri tarafından lise öğrencilerine ücretsiz yapay zeka eğitimi verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2021 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2021 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUÜ'den lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hazırlanan "Yapay Zeka Ulusal Stratejisi" kapsamında program hazırlandı.

Gençlerin yüksek teknolojide söz sahibi olmasına katkı sağlayacak lise öğrencilerine yönelik yapay zeka kursu, üniversitenin bünyesinde yeni kurulan Dijital Dönüşüm Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek. Lise öğrencilerinin sertifika da alacağı program başvurular 6-10 Eylül'de arasında yapılacak. Toplam 18 saatlik eğitim ise 4-19 Ekim'de düzenlenecek. Türkiye'nin her yerinden lise öğrencilerinin başvurabileceği ve 99 kişiyle sınırlandırılan yapay zeka kursuna başvurular www.uludag.edu.tr/yapayzekaokulu internet adresinden alınacak.

Düzenlenecek programı çok önemsediklerini belirten BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yapay Zeka Ulusal Stratejisi'ne önemli katkı sağlayacaklarını aktararak, "Lise seviyesindeki gençlerimizi çağın gereği olan bu alana yönlendirerek, ilgileri varsa bunları pekiştirerek ülkemizi teknolojiyle iç içe bir konuma getirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu alanda çalışmalarımız artarak devam edecek." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.