SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın yaban hayatı fotokapanla takip ediliyor

Özellikle Uludağ'a yerleştirilen kameralara yansıyan görüntülerde, bir ayağını kaybetmiş anne ayı ve üç yavrusu, avının peşinden giden çakal, kurt ve tilki gibi çok sayıda yaban hayvanı yer alıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2021 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın yaban hayatı fotokapanla takip ediliyor

Bursa genelinde yaban hayatının kayıt altına alınması ve envanter çalışmalarına esas teşkil etmek üzere aralıksız olarak fotokapanlarla yaban hayvanları izleniyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bursa genelinde yaban hayatının kayıt altına alınması ve envanter çalışmalarına esas teşkil etmek üzere aralıksız olarak fotokapanlarla yaban hayvanları izleniyor.

11 farklı alanda 30'u aşkın fotokapanla yürütülen çalışmayla öncelikle Bursa'nın mevcut yaban hayatı popülasyonunun tespitinin yapılması hedefleniyor. Elde edilecek veriler neticesinde ise tür bazında yıllara yaygın olarak izleme çalışmalarına devam edilecek.

Yürütülen fotokapan çalışmasıyla, bir ayağı kopmuş anne ayı ve üç yavrusu, avının peşinden giden çakal, sisli havada avlanan kurt, tilki, porsuk, yaban domuzu, karaca, kızıl geyik ve yaban kedisi görüntüleri elde edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.