SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın perileri şampiyonluk kupasını aldı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde sezonu tek yenilgiyle ilk sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükselen Bursa Büyükşehir Belediyespor kupasına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2021 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2021 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın perileri şampiyonluk kupasını aldı

Ligin son haftasında TOFAŞ Spor Salonu'nda Bursa Büyükşehir Belediyespor ile İstanbul Üniversitesi karşılaştı.

Haftalar önce şampiyonluğunu garantileyip Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükselmeye hak kazanan Bursa temsilcisi, bu maçta da 112-53 galip gelerek sezonu noktaladı.

Ligde oynadığı 28 müsabakada 27 galibiyet alan Bursa Büyükşehir Belediyespor, önemli bir başarıya da imza atmış oldu. Ligi mutlu bitiren potanın perileri mücadele sonrasında kupa coşkusunun yanı sıra elde edilen önemli başarının mutluluğu yaşandı.

TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 26-20 önde tamamlayan Büyükşehir ekibi, mücadelenin ikinci yarısına ise 56-32 üstün girdi. Karşılaşmada üçüncü periyodunu 85-45 önde kapatan periler, maçtan da 112-53 galip ayrılarak sezonu da galibiyetle kapattı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan'ın da izlediği maçın ardından kupa töreni düzenlendi.

Alkışlar eşliğinde seremoni alanına gelen Bursa Büyükşehir Belediyesporlular, şampiyonluk kupası ve madalyalarını Beşok'un elinden aldı.

Maçın ardından takım otobüsüne binen potanın perileri, şampiyonluk kupasını Bursa Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a götürdü. Hastane bahçesinde şampiyonluk kupasını kaldıran potanın perilerini hastane odasının camından izleyen Aktaş, el sallayarak kupa coşkusuna ortak oldu. Aktaş, Kulüp Başkanı Gökhan Dinçer ile telefonla görüşürken, başarıdan dolayı tüm sporcu ve teknik ekibi kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.