SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 'Sokak Sanatçıları Festivali' başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Bursa'nın her sokağı ayrı bir şarkı" sloganıyla düzenlenen "Sokak Sanatçıları Festivali" başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 'Sokak Sanatçıları Festivali' başladı

Cumhuriyet Caddesi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız'ın da katıldığı açılış kortejiyle başlayan etkinlik, sokak sanatçılarının performansıyla devam etti.

"Bursa'nın Ufak Tefek Taşları", "Zeytinyağlı Yiyemem Aman", "Beyoğlu'nda Gezersin" gibi eserleri çalıp söyleyen sanatçılar, dinleyenlerin beğenisini topladı. Daha sonra pandomim ve illüzyon gösterileri gerçekleştirildi.

Dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Constantin Moscovici, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Moscovici, "Bu festivalde güzel müziklerle sizlerle beraber olmak için geldik. Pandemi başladıktan sonraki ilk konserimiz olacak. İnşallah her şey güzel olacak." dedi.

Sokak sanatçıları, bugün ve yarın kentin 10 noktasında performanslarını sergileyecek.

Festival, 3 Haziran'da Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda, Moscovici'nin Türk müziğine ait eserleri kendine has yorumuyla seslendireceği final konseriyle sona erecek.

Kentte sokak müzisyenlerinin daha sağlıklı şartlarda çalışabilmeleri için Büyükşehir Belediyesince başlatılan proje kapsamında 100'den fazla sokak sanatçısının seçmeleri yapılmış, jüriden geçer not alanlara izin belgeleri verilmişti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.