SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da oy kullanmaya 'engel' yok

Bursa Büyükşehir, Osmangazi ve Nilüfer Belediyeleri 24 Haziran'daki seçimlerde engelli vatandaşlar ile yatağa bağımlı yaşayan hastaların oylarını daha rahat kullanabilmesi için özel donanımlı araçlar ile ücretsiz ulaşım desteğinde bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da oy kullanmaya 'engel' yok

Engelli bireylerin ulaşım ve erişim sıkıntılarını çözme noktasında sosyal projeler geliştiren Bursa Büyükşehir, Osmangazi ve Nilüfer Belediyeleri 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde engelli, hasta ve dezavantajlı grupların sandıklara daha rahat ulaşabilmesi için harekete geçti.

Seçimlerde tekerlekli sandalye kullanan bireylere ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, 2 adet lift sistemli rampalı engelli aracı ile 17 kişilik katlanabilir tekerlekli sandalyelerin de taşınabildiği 1 adet minibüsü seçimler için hazırladı. Ayrıca Evde Bakım Hizmetleri'ne bağlı olarak çalışan 10 adet ambulansı ise 24 Haziran seçimleri için hazırda tutan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle hasta olup da yürüyemeyen ya da yatağa bağımlı halde yaşayan Bursalıların sandıklara gitmesini, vatandaşlık görevlerini yerine getirebilmesini temin edecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların '24 Haziran Pazar günü oy kullanma saatleri arasında' '153' ya da '0224 7161155' numaralı telefonlardan araç talebinde bulunabileceği ifade edildi. Yetkililer, uygulamanın engelliler ile ulaşım imkanı bulunmayan tüm hastaları kapsadığını vurguladı.

Osmangazi Belediyesi, her seçimde olduğu gibi 24 Haziran Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde de engelli ve yaşlı vatandaşlar için ulaşım kolaylığı sağlayacak. Oy kullanacak olan engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar sandıklara götürülerek, engelsiz ulaşım hizmeti verilecek. İhtiyaç sahipleri yüksek katlı binalardan indirilip seçim sandığına sedye veya tekerlekli sandalye desteği ile götürülerek oy kullandıktan sonra tekrar evlerine getirilmesi konusunda tüm hizmetler verilecek. Vatandaşlara, sabah saat 08.00'den akşam 17.00'ye kadar ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak.

Vatandaşlar bu hizmetten yararlanmak için 444 16 01 ve 280 29 29 numaralı telefonları arayabilecek.

Nilüfer Belediyesi'nin hizmeti

Nilüfer Belediyesi de, seçim günü olan 24 Haziran'da, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlara ulaşım desteği vererek oy kullanmalarında kolaylık sağlayacak.

Engelli ve dezavantajlı vatandaşlara yönelik hizmetleriyle dikkat çeken Nilüfer Belediyesi, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, isteyen tekerlekli sandalye kullanıcısı vatandaşlara ulaşım hizmeti verecek. Ücretsiz ulaşım desteğiyle, Nilüfer'de oturan, ortopedik engelli bireylerin rahat oy kullanmaları için imkân sağlanacak. Engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyenler, 21 Haziran Perşembe günü mesai bitimine kadar 0224 2453446 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.