SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da günlük vaka sayısı 155'ten 700'e çıktı

Bursa'da artan Kovid-19 vakalarını değerlendiren Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, 8-14 Şubat haftasında günde ortalama 155 doğrulanmış vakanın kayıtlara geçtiği Bursa'da, 20-26 Mart haftasında kayıtlara geçen günlük Kovid-19 vaka sayısının 700'ü aştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da günlük vaka sayısı 155'ten 700'e çıktı

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, artan Kovid-19 vakalarını değerlendirdi. 

Bursa'da 8-14 Şubat haftasında yüz binde 34,87 olan haftalık Kovid-19 yeni vaka sayısı yüzde 358 artışla 20-26 Mart haftasında yüz binde 159,68'e yükseldiğini kaydeden Türkkan, 8-14 Şubat haftasında günde ortalama 155 doğrulanmış vakanın kayıtlara geçtiği Bursa'da, 20-26 Mart haftasında kayıtlara geçen günlük Kovid-19 vaka sayısının 700'ü aştığını belirtti. 

"Laboratuvarda doğrulanmış vaka sayılarına olası/kuşkulu vaka sayıları da eklenecek olursa, Bursa'da vakaların önlenemeyen yükselişi açık olarak ortadadır." diyen Türkkan, şunları kaydetti:

"Bursa'da salgının yayılımının önlenmemesi, tedavi edici sağlık hizmetlerine gereksinim duyan gerek COVID-19 gerekse de diğer hastaları zor durumda bırakabilir. Çünkü Bursa nüfusu en yüksek 10 büyük kent içerisinde nüfus başına yoğun bakım yatağı sayısı bakımından en düşük sayıya sahiptir."


 
Bursa'da salgının yayılımının önlenmesi için pandeminin başlangıcından bu yana karar vericilere yönelik çağrılarını yenileyen Türkkan, şu açıklamada bulundu:

"Bilimin sesine kulak verin, epidemiyolojik değerlendirmeler ışığında ivedi olarak önlem alın! Bu bağlamda; Bursa'da haftalık yüz bin kişi başına düşen yeni olgu sayılarının yanı sıra: İlçelere göre ölüm sayıları, Bin kişi başına test sayısı, Test pozitiflik oranı, Endişe verici variantların görülme sıklığı, Toplam olgu sayısı, Hastalığı geçirerek antikor gelişenlerin sayısı, Aşı yapılan kişi sayısı, Filyasyon verilerine göre bulaşı odakları ve olgu kümelenmeleri verileri birlikte değerlendirilerek ivedi olarak önlem alınmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.