SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da akıllara durgunluk veren inşaat!

Bursa'nın Akpınar Mahallesi'nde akıllara durgunluk veren bir inşaat yükseliyor. İki apartman arasında yola yapılan dört katlı bir bina nedeniyle 18 dairede yaşayanlar ne kapılarını açabilecekler, ne balkona çıkabilecekler ne de pencereden bakabilecekler!

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da akıllara durgunluk veren inşaat!

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi'nde "bu kadarına pes" dedirten bir inşaat yükseliyor. İki apartman ortasındaki yola inşa edilen dört katlı binanın tuvaletleri bile apartmanların balkonunun yanında olacak.

Akıllara durgunluk veren inşaatı köşesine taşıyan enBursa yazarı Yüksel Baysal, bunun ancak Türkiye'ye özgü bir garabet olduğunu yazdı. Apartmanlarda yaşayanların inşaatın durdurulması için çalmadık kapı bırakmadıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını aktaran Baysal, inşaatın olduğu alanın 15 yıl önce yol olarak göründüğünü ancak Osmangazi Belediyesi'nin parsele çevirdiğinin ortaya çıktığını yazdı.

Yüksel Baysal'ın yazısının devamı şöyle:

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de başvurduklarını ama olumsuz yanıt aldıklarını belirten Ümit Şağban, "Burada aykırı bir durum söz konusu. Normalde mevcut konum gözetilmeden ruhsat verilmiş. Burada 18 hane yaşıyor. Dairelere giriş, pencere, balkon, doğalgaz çıkışları var. Hepsi kapanacak, yaşam alanlarımız yok olacak. Yetkililerin inşaatı yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz" çağrısında bulundu.

Ümit Sağban, konuyu Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na da ilettiklerini, gelen ekibin, "Burada Osmangazi yetkili, biz karışamayız" dediklerini belirterek, "Her gelen yuh, bu da yapılır mı diyor, gidiyor. CİMER'e, Bursa Valiliğine de başvurduk ama hiçbiri sorunumuzu çözmedi. Hepsi ruhsata aykırılık yok deyip gidiyor. Biz ortada kaldık. Bina yükseldiğinde doğalgaz bacaları evimizin içine girecek ve çocuklarımız zehirlenecek. Adamın binasının WC'si bile benim balkonuma denk geliyor. Böyle bir şey Türkiye'de yoktur" diye konuştu.

Gerçekten burayı bir inşaat mühendisi, mimar görse, saçını başını yolar, 'Bir daha bu mesleği yapmayacağım' diyebilir.

Öylesine inanılmaz bir görüntü!

İnanıyorum ki, Osmangazi'de çok önemli işler yapan, başarılı bir grafik çizen Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu rezaletin düzeltilmesi için gerekeni yapacaktır.

YÜKSEL BAYSAL'IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.