SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BİNTED ile HAK-İŞ Sendikasına bağlı Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde aylar sonra anlaşma sağlandı. Sözleşme ile 15 Eylül'den itibaren en düşük evli ve 2 çocuklu bir personelin maaşı 5 bin 117 TL olacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2021 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar, İnşaat ve Ticaret Limitet Şirketi (BİNTED) personeli ile ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Buna göre, 15 Eylül'den itibaren en düşük evli ve 2 çocuklu bir personelin maaşı 5 bin 117 TL olacak. Bekar, çocuğu olmayan ya da tek çocuğu olan personelin maaşı ise açıklanmadı. 

BİNTED ile HAK-İŞ Sendikasına bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında 36 ay süreli toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde aylar sonra anlaşma sağlandı. Belediyeden yapılan açıklamada, BİNTED bünyesindeki 5 bin 200 personeli ilgilendiren görüşmelerde, eşit işe eşit ücretin sağlanması için seyyanen artışlar ve ücret eşitleme uygulamasının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "6'şar aylık dönemler halinde enflasyon ücret artışlarının yanı sıra son dönem enflasyon + 1 ücret artışı uygulanacak. Sözleşme ile en düşük ücretli gruba yıllık ortalama yüzde 21, 3 yılın sonunda da yüzde 62 oranında ücret artışı sağlanmış oldu" denildi. İkramiyelerde yapılan iyileştirme ise, ilk dönemde yıllık 10 günden 60 güne çıkarılan ikramiyeler, son dönemde 85 güne çıkarılmış olacak.

Sözleşmeyle sosyal haklara, yıpranma primi, sorumluluk primi gibi risk primleri ilave edildi. BİNTED bünyesinde çalışan evli ve 2 çocuk sahibi olan en düşük ücretli personelin maaşı Mart - Eylül dönemi için 4 bin 950 TL'ye çıkarken, bu rakam 15 Eylül'den sonra 5 bin 117 TL'ye çıkacak. Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da tüm belediyeler arasında en yüksek maaşlı sözleşme olduğunu iddia etti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, haberi sosyal medya hesabından 'müjde' olarak duyurdu. Aktaş, "Çalışma arkadaşlarımız bizim için çok kıymetli... Türkiye'deki en iyi toplu iş sözleşmelerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. 

Türkoğlu: "Sayın Aktaş bizden aferini aldı"

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ise, yaptığı açıklamada, 5 bin Büyükşehir çalışanının hak gaspına uğradığını, sözleşmelerinin de 5 aydır yenilenmediğini hatırlatarak, "Olması gereken buydu. Emeğin hakkının geç de olsa takdir edilmesi sevindiricidir. Sayın Aktaş bu konuda, bizden aferini aldı" dedi. 

Aynı duyarlılığı Bursalıların beklediği kentsel hizmetlerde de gösterilmesini umut ettiklerini belirten Türkoğlu, "Aklın yolu bir. Biz bir muhalefet partisi olarak uyarı görevini yerine getiriyoruz, bundan böyle de getireceğiz. Yanlışa yanlış der, doğru yolu gösteririz. Yanlıştan dönülmesini de erdem sayar, alkışlarız. Sn. Alinur Aktaş'a 5 bin küsur çalışanını üzme, ahını da alma, kul hakkına girersin dedik. Sözümüzü dinlediği için aferini haketti. Buradan bir kez daha hatırlatalım. İYİ Parti'nin eleştiri ve uyarıları sadece Bursa'nın değil, Sayın Aktaş'ın da yararınadır. Kimyasının bozulmasına hiç gerek yok. Doğruyu yapsın, bizde aferin çok, asla esirgemez her zaman veririz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.