SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan vatandaşı Türkler'e oy kullanma çağrısı

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, Bulgaristan'da 11 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimler için Türkiye'deki Bulgar vatandaşlara oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bulgaristan vatandaşı Türkler'e oy kullanma çağrısı

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç), Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, Bulgaristan'da 11 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimler için Türkiye'deki Bulgar vatandaşlara oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Gençoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bulgaristan'da yapılacak seçimlerin gerek Türkiye'de gerekse Bulgaristan'da yaşayan kardeşlerinin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Gençoğlu, şunları kaydetti:

"Bir bütün olarak bölünmeden hareket ederek bu seçimlere gereken ilgi ve katılımın olacağına inancım tam olup, değerli çalışma ve katkılarınızın çok önemli olduğunu da özellikle belirtmek isterim. Ayrıca Bulgaristan'a giderek oy kullanabilecek kardeşlerimiz için isteyenlere beklemeden koronavirüs aşısı olabilmeleri için tüm organizasyonların da yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Seçimlerin komşumuz, dostumuz, ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan için hayırlara vesile olmasını diler, hepinize sağlıklı günler dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım."

İnternetten dilekçe doldurmaları gerekiyor

Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların sandıklarda sıra beklememesi için internetten dilekçe doldurmaları gerektiğini belirten Gençoğlu, Türkiye'de 350 bine yakında çifte vatandaş olduğunu kaydetti.

Oy kullanacak vatandaşların geçerli pasaporta ve kimlik kartına (Liçna Karta) sahip olmaları gerektiğini belirten Gençoğlu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Bulgaristan Genel Seçimleri, Türkiye'de ve Bulgaristan'da yaşayan çifte vatandaşlarımız için büyük önem arz ediyor. Sandık sayısı sınırlamasının kaldırılması çok önemli. Türkiye'de bulunan seçmenlerin oy haklarını kullanmaları kolaylaştı. Bir bütün olarak bölünmeden hareket ederek, bu seçimlere gereken ilgi ve katılımın yüksek olacağına inancımın tam olduğunu söylemekle birlikte, konfederasyon, federasyon ve derneklerin değerli çalışma ve katkılarının çok önemli olduğunu da özellikle belirtmek isterim.

Seçim listelerinde yer almak ve beklemeden oy kullanabilmek için dilekçe doldurulması gerekmektedir. Dilekçelerin 15 Haziran'a kadar 'https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata/submit' web adresi üzerinden Bulgarca (kiril) harflerle doldurularak gönderilmesi gerekmektedir. 15 Haziran'a kadar dilekçe doldurmayanlar seçim listelerinde ismi yer alamayacak, seçim günü kiril alfabesiyle ve kendi el yazısı ile dilekçe doldurmak zorunda kalacak, seçim komisyonlarının yavaş çalışmalarına ve sandık başında uzun kuyruklara ve zaman kaybına sebep olacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.