SON DAKİKA
Hava Durumu

Buldan'dan Soylu'ya yanıt: Erdoğan'ın koltuğunda gözü var!

İçişleri Bakanı Soylu'ya TBMM'den yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında. Bu bakan, Erdoğan'ın koltuğuna açıkça göz dikmiş durumda. Kendi içinizdeki koltuk kavgasını açık yapın! Savaşınızı HDP üzerinden yürütmeyin. HDP'ye saldırdıkça kaybettiklerinin farkında değiller. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ömer Faruk Gergerlioğlu Türkiye toplumunun vicdanı, sesi, kulağıdır. HDP'den size zafer çıkmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Buldan'dan Soylu'ya yanıt: Erdoğan'ın koltuğunda gözü var!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "PKK-HDP ilişkisi" diyerek fotoğraf gösterdiği HDP'li vekillerin Kandil'e gitmeleri ve çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmralı ve Kandil'e devletin ve hükümetin onayıyla gittiklerini söyleyen Buldan, çözüm sürecinde vaat edilenleri de zamanı gelince açıklayacaklarını kaydetti.

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan Buldan, "Gare'yi konuşmaya devam edeceğiz, çok önemli bir kırılma noktası. Halk adına iktidardan hesap sormaya devam edeceğiz. İktidar olmanın sorumluluğu insanları ölü olarak değil canlı getirmektir. Gare'den kaçıyorlar, çünkü suçlular. İktidar Gare meselesinde çok açık ve net suçludur. Amaçlarının Gare'de o insanları kurtarmak olmadığı ayan beyan ortadır. Amaçları bu olsaydı yöntem bu olmazdı" dedi.

'Amaçları Gare'den siyasi bir hikaye çıkarmaktı'

"Operasyon değil diyalog yolu mutlaka seçilmeliydi. Bu yol geçmiş dönemlerde 335 insanın diyalog yoluyla Türkiye'ye getirildiğini, ailelerini teslim edildi" diyen Buldan, "2015'te bizzat benim de içerisinde yer aldığım Lice'de 3 uzman çavuş, İmralı heyetinin girişimleri sonucu o insanları alıkonulan insanları aldık, Lice Kaymakamlığı'na getirdik. O insanlar bizlere teşekkür etti. 13 insanın getirilmesi için de hükümete bu çağrıyı defalarca yaptığımızı söylememize rağmen dikkate almadılar. Hedefleri Gare'den kullanabilecekleri siyasi bir hikaye çıkarmaktı. Gare'ye kendi iktidarlarını kurtarmak için gittiler. Gare'den bir müjdeyle dönmeyi umuyorlardı, 13 insanı siyasi hesaplarını ne yazık ki feda ettiler. Gare gerçeği budur. Siyasi amaçlarını gerçekleştiremeyince dört koldan HDP'den saldırmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan HDP Meclis Grubu'nda konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dünyanın en derin çukurunun Mariana Çukuru olduğunu biliyorduk. Meğer en derin çukur Ankara'daki iktidarın içine düştüğü çukurmuş! Bize yönelik iftira ve kumpas kampanyası cemaat yöntemleridir. Belli ki cemaatteki abilerinden çok şey öğrenmişler.

'Erdoğan'ın koltuğuna açıkça göz dikmiş durumda'

Bunların bir fotoğrafçı bakanları var; çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında. Bu bakan, Erdoğan'ın koltuğuna açıkça göz dikmiş durumda. Kendi içinizdeki koltuk kavgasını açık yapın! Savaşınızı HDP üzerinden yürütmeyin. HDP buna izin vermez.

Bu iktidar varlığını HDP'nin yokluğuna bağlamış durumda. Kontrolü ve şuuru kaybeden bir AKP iktidarıyla karşı karşıya olduğumuzu söylemek isterim. 6-7 yıl önce alıkonulan bir asker annesinin ricası üzerine devreye girmiş olmamı, insani girişimimizi dahi utanmadan saldırı gerekçesi yapmaktadır.

Bunların bir fotoğrafçı bakanları var; çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında. Bizim milletvekilimiz Gare'ye gitmemiştir. O tarihte nerede olduğu bellidir. Bu kara propagandanın altında nasıl kalacaklarını düşünmüyorlar mı? Bizim milletvekillerimizin Gare'de ne işi var? Erbil'e zaman zaman vekillerimiz gider gelirler.

O fotoğrafları keşke önce kendi genel başkanına gösterseydin. Erdoğan o süreci çok net bildiği için keşke önce ona gösterseydi.

Biz çözüm sürecini 3 ayak üzerinden götürdük. 1. ayak İmralı, 2. Ayak Kandil, 3. Ayak da hükümet ve devlet kanalıydı. O süreçte İmralı'da sayın Öcalan'la yaptığımız her görüşme devletin ve hükümetin bilgisi ve onayı dahilinde yapılmıştır. İmralı ziyaretinden sonra devlet ve hükümetin onayıyla Kandil'e gidiyorduk. Görüşmenin sonucu devlet ve hükümete aktarıyorduk. Devlet heyeti ise bu bilgileri biz İmralı'ya gitmeden önce kendisi gidiyor, bu bilgileri götürüyor, Sayın Öcalan'la görüşmeleri gerçekleştiriyor, arkasından bizi İmralı'ya gönderiyordu.

Sonra çözüm heyeti İmralı'ya gidiyordu, sayın Öcalan devlet heyetiyle görüşmenin çerçevesini bize aktarıyor, devlet heyetiyle görüşme yaptıktan sonra devletin bilgisi ve onayı dahilinde oradaki PKK yetkililerine anlatıyorduk.

'Erdoğan da heyecanla bu mektubu bekliyordu'

Bir defasında Kandil'de görüşme gerçekleştirirken üzerimizde iki İHA dolaşıyordu. Ankara'ya döndüğümüzde sorduk 'Sizin güvenliğiniz için uçuyorlardı' dediler. Kandil görüşmelerini devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA'ların altında gerçekleştirdik. Kayıtlarda mevcuttur.

Soylu efendi bak iyi dinle! Sana televizyonlarda gösterdiğin fotoğrafın hikâyesini de anlatayım. Kandil fotoğrafları PKK'den silahları bırakacaklarına dair mektupları aldığımız ziyaretlere aittir. Senin genel başkanın Erdoğan da heyecanla bu mektubu bekliyordu.

İmralı'da bu fotoğrafı kim çekti? Çekilen fotoğrafı kim bize verdi? Dolmabahçe mutabakatı fotoğrafı. Bunu da biz çekmedik. Her üç fotoğrafın da kimler tarafından çekildiği açık ve net olarak ortadadır.

Görüşmenin sonucu devlet ve hükümete aktarıyorduk. Devlet heyeti ise bu bilgileri biz İmralı'ya gitmeden önce kendisi gidiyor, bu bilgileri götürüyor, Sayın Öcalan'la görüşmeleri gerçekleştiriyor, arkasından bizi İmralı'ya gönderiyordu

Bu da Dolmabahçe mutabakatının fotoğrafı. Burada kimin nerede oturacağını belirleyen Erdoğan'dır! O süreç halklarımızın geleceği için fedakârca yürüttüğümüz bir süreçtir. Bugün de olsa tereddüt etmeden aynı fedakârlığı yaparız. Yeter ki tek bir insanın burnu kanamasın.

'Neler vaat edildiğini açıklamazsak namerdiz'

Çözüm sürecinde bizlere, partimize, heyetimize neler vaat edildiğini, hangi sözler verildi, çözüm süreci başarıya ulaşırsa nelerin yapılacağına dair bizlere vaat edilenleri yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz.

Ne yaparlarsa yapsınlar HDP'ye ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar suçlarının üzerini asla örtemeyecekler. Bize attıkları çamur onların elinde kalmaya devam eder. Gergerlioğlu'na haksız ve hukuksuz verilen cezayı AKP'nin Yargıtay'daki ilgili dairesi jet hızında onayladı. Neden onayladığını biliyoruz.Saraydan talimat aldılar. Gare'nin intikamını HDP'den alma gibi yeni bir yol koydular önlerine.

HDP'ye saldırdıkça kaybettiklerinin farkında değiller. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ömer Faruk Gergerlioğlu Türkiye toplumunun vicdanı, sesi, kulağıdır. Gergerlioğlu'nun yaptığının zerresini siz yapmadınız.

HDP'den size zafer çıkmaz. Çünkü HDP kendi zaferlerini yazar. Celladın suratına hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Önünüzde diz çöken bir HDP'liyi asla göremeyeceksiniz. Gergerlioğlu insan haklarının hafızasıdır. 

Ne mutlu bize ki çözüm süreci boyunca bu ülkeye cenazeler gelmedi. Ne mutlu bize ki 3 yıl boyunca yürüttüğümüz onurlu bir duruş vardı ve bunun arkasındayız. Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz.

Gare'nin yaşandığı gün, Cumhurbaşkanı kararıyla enerji alanında 3 yeni yandaş şirket daha kuruldu. Kendilerine bir rant kapısı daha açtılar. 'Bir yerde tilkiler vaaz vermeye başlarsa gözünüz tavuklarda olsun!' Bunlar ne zaman vatan, millet derse gözünüz cebinizde olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.