SON DAKİKA
Hava Durumu

BTO: Aşılama ciddiyetle sürdürülmeli

Yapılan günlük ortalama aşı sayısının 129 bin olduğunu ifade eden Bursa Tabip Odası, "Salgının önüne geçmek için elimizdeki tek silahın aşı olduğunu bilerek acilen aşı sağlanmalı ve aşılama hizmeti hızlandırılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BTO: Aşılama ciddiyetle sürdürülmeli

Türkiye'de aşılama süreci, 14 Ocak 2021 tarihinde sağlık çalışanlarından başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük aşı yapma kapasitesinin 1,5 - 2 milyon olduğu belirtmişti.

Bursa Tabip Odası (BTO), aşılamada 96 günün geride kaldığını hatırlatarak, Türkiye'de uygulanan 1. doz aşı sayısı 12,4 milyona ulaştığını belirtti. Yapılan günlük ortalama aşı sayısının 129 bin olduğunu ifade eden BTO, şu açıklamada bulundu:

"Sayın Bakanın söylediğinin yüzde 10'una yakın bir aşılama sayısına sahibiz. Bağışıklamayı sağlayan 2. doz aşısı ise sadece 7.8 milyon kişiye uygulanabildi. Henüz toplumsal bağışıklığın çok uzağız.

Aile hekimleri ellerinde olmadığı için aşı yapamıyor. Aile hekimlerinin aşı randevuları boş olmasına karşın hastalara sistem üzerinden randevu verilmiyor. Meslektaşlarımız, vatandaşların aşı sırası geldiği halde aşı randevusu alamadıkları için ve aşı olmadığı için bekliyorlar.

Sayın Koca'nın söylediği gibi günde 1,5-2 milyon aşı yapabilseydik büyük bir başarıya imza atmış ve toplumsal bağışıklık konusunda yol almış olacaktık. Salgının önüne geçmek için elimizdeki tek silahın aşı olduğunu bilerek acilen aşı sağlanmalı ve aşılama hizmeti hızlandırılmalıdır."

Bursa Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'na şu soruları yöneltti:

"İlan edilen aşılama sayısına neden ulaşamıyoruz? Aile hekimlerimiz aşı yapmak konusunda istekli ve gayretliyken ve kendi randevuları boşken neden aşı olmak için başvuran hasta yok? Neden MHRS üzerinden aşı randevusu oluşturmada sıkıntılar yaşanıyor? Yaşanan bu sorunun sebebi nedir?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.