SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozkurt'taki selde kaybolan 15 kişiden hala haber yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'deki sellere ilişkin, "82 vatandaşımız rahmeti rahmana kavuştu, 15 vatandaşımızı 459 personelle havadan, karadan, denizden arama devam ediyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2021 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozkurt'taki selde kaybolan 15 kişiden hala haber yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki koordinasyon toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinin üzerinden bir ay geçtiğine işaret etti.

Sel felaketi öncesi Bozkurt ilçesi Mamatlar köyüne 453 kilogram yağış düştüğünü belirten Soylu, "Yani, çok yoğun, görülmedik bir şekilde, insanın ve yaptıklarımızın da çaresiz kaldığı bir tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Hem Kastamonu'yu hem Sinop'u hem de Bartın'ı etkiledi ve ilçelerimizi de etkiledi. Kayıplarımız oldu." diye konuştu.

Soylu, "82 vatandaşımız rahmeti rahmana kavuştu ve onları defnettik. 15 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları 459 personelle havadan, karadan ve denizden hala devam ediyor." dedi.

"Denizden 65 bin metreküp tomruk toplandı"

Helikopterler ve insanlı keşif uçaklarının arama kurtarma çalışmaları dahil 1164 saat havada uçtuğunu ve çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Sadece 103 bin gıda kolisi dağıtıldı. Tam bunun yarısı kadar da temizlik ve hijyen kolisi dağıtıldı. Yani 50 bini aşkın temizlik ve hijyen kolisi ve yine 1348 tır, kamyon veya kamyonet vatandaşımızın, bağışçılarımızın yüksek gönüllülükleriyle Bartın, Sinop ve Kastamonu'daki sel bölgelerine yardımı oldu. Yine burada temizlik çalışmaları önemli çalışmalardı. 25 bin kamyon sadece Bozkurt'ta ve geri kalan yerlerde 35 bin kamyon çamur taşıdı. Yine Ulaştırma Bakanlığımız gerek Sahil Güvenlik Komutanlığımız gerek Orman Bakanlığımız gerek Kıyı Emniyeti tarafından sel sonucu denize sirayet eden 65 bin metreküp denizden tomruk toplandı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.