SON DAKİKA
Hava Durumu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı!

Atanmasının ardından yoğun protestolara sahne olan Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı!

Yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla göreve getirilen eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmişti. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti.

Akademisyenlerin protestoları, her gün rektörlük önünde sürüyordu. 

Prof. Dr. Melih Bulu'nun sosyal medya hesabından "rektör" titrini silmediği görüldü.

Resmi Gazete'yi yalanladı

Prof. Dr. Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararının ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımla haberin asılsız olduğunu iddia etti. 

Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği "Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim" yazdığı postuna göndermeye bulunarak "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır" dedi.  

Prof. Bulu, paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

Ocak ayında atanmıştı, atama kararı protestolarla karşılanmıştı

Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ocak 2021 tarihli kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmiş, 2 Ocak 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün üniversite dışından atanmasına tepki gösteren ve rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenciler ile akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi'nde protestolara başlamıştı.

Gösterilerde onlarca öğrenci gözaltına alınmıştı, bazılarına elektronik kelepçe takılmış, ev hapsi cezası verilmişti.

Melih Bulu, "6 ayda biter" demişti; Boğaziçi akademisyenlerinin eylemleri 6 ayı geride bırakmıştı

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, atama kararına tepki olarak her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek eylem yapıyordu.

Bulu, protestoların başladığı ilk günlerde "krizin 6 ay içinde biteceğini öngördüğünü" söylemişti.

Prof. Dr. Melih Bulu kimdir?

Melih Bulu, lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Prof.Dr. Bulu, özel sektörde TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında çalıştı. P&G'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde özellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görevler aldı.

Benzeri şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak bir çok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlıklar yaptı.

Prof. Bulu 2009'da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatörlüğü, uluslararası işbirliği koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

 2002'de AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu olan Bulu, 2015'te AKP İstanbul Milletvekili aday adayı olarak seçimlere katılmıştı. (T24)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.