SON DAKİKA
Hava Durumu

Bedeni toprağa değil Tıp Fakültesi'ne verilecek

Bursa'da matbaacılığın duayen isimlerinden Avni Zengin, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası alındığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Zengin, bedenini kadavra olarak bağışladığı için cenaze namazından sonra toprağa verilmeden Tıp Fakültesi Hastanesi'ne teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2021 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2021 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bedeni toprağa değil Tıp Fakültesi'ne verilecek

Bursa'da matbaacılık mesleğinin renkli ve duayen ismi Avni Zengin (fotoğrafta solda), Bursa Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği kalp ameliyatı sonrası tutulduğu yoğun bakımda 72 yaşında hayatını kaybetti.

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası'ndan yapılan açıklamada, Avni Zengin'in bedenini kendi isteğiyle kadavra olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışladığı belirtilerek bu yüzden defin işlemlerinin normal prosedüre göre gerçekleştirilemeyeceği duyuruldu.

Açıklamada, Zengin'in bedeninin bugün öğleyin Acemler'deki Bursa Büyükşehir Belediyesi gasilhanesinde yıkandıktan sonra dua ve cenaze namazı eşliğinde alınıp Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Kadavra Bölümüne teslim edileceği belirtildi.

Bursa esnaf camiasının sevilen isimlerinden olan 72 yaşındaki Avni Zengin evli ve 3 çocuk babasıydı.

Avni Zengin Bursa'da matbaacılığın renkli ve sevilen isimlerinden biriydi. (Oturanlardan soldan üçüncü)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.