SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Koca'dan 18 ve 40 yaş üstüne aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Haziran ayı sonunda 40 yaş üstü yurttaşların aşılanmaya başlanmasının, yaz boyu da 18 yaş üstünün aşılanmasının hedeflendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2021 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakan Koca'dan 18 ve 40 yaş üstüne aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'de düzenlenen Bölgesel Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın durumunu her yönüyle ele aldıkları bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Aşılama sürecinin hızlandırılacağını belirten Sağlık Bakanı Koca, "Haziran ayı sonunda 40 yaş üstü vatandaşları aşılamak istiyoruz. Hedef yaz boyunca 18 yaş üstünü aşılamak" dedi.

Koca, şöyle devam etti:

"Cuma günü ülkemizde üçüncü bir aşının daha kullanımına onay verildiğini duyurmuştum. Böylece Sputnik V aşısı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'muzun Acil Kullanım Onayı verdiği üç aşı oldu. Sputnik V aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir. BioNTech aşısı ise haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak. Toplam 90 milyon doza ulaşacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.