SON DAKİKA
Hava Durumu

Avukatın yanağını ısıran kişi ve annesine hapis cezası

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde haciz işlemi sırasında Av. Cüneyt Bülent Şeker'i yanağından ısıran ve İcra Memuru Mustafa Sekmen'e de hakaret eden Ömer Konuk Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2 yıl 6 ay, haciz işlemine elinde bıçakla direnen Sevim Konuk ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2021 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Avukatın yanağını ısıran kişi ve annesine hapis cezası

Olay, 27 Temmuz 2018 tarihinde Orhaneli'nin Göynükbelen Mahallesi'nde meydana gelmişti. Bursa Barosu üyesi Av. Cüneyt Bülent Şeker, müvekkilinin koyun sattığı Sekmen Ailesi'nin 80 koyununu haczetmek üzere gittiklerinde dirençle karşılaştı. Sanık Ömer Konuk, Avukat Şeker'in yanağını ısırırıken, annesi Sevim Konuk da elinde bıçakla haczi önlemeye çalışmıştı. Bu arada, İcra Memuru Sekmen de ağır hakrete maruz kalmıştı.

Dava, Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, sanık Ömer Konuk'a, kamu görevlisine hakaret ve mala zarar verme suçlarından beraatine karar verdi. Ancak yargı görevi yapan kişilere yönelik "görevi yaptırmamak için direnme suçu"ndan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı 1 yıl 8 aya indirdi.

Ömer Konuk'a Av. Cüneyt Bülent Şeker'e yönelik kasten yaralama suçundan da 1 yıl hapis cezası veren mahkeme, Şeker'in yüzünde iz kaldığı için cezayı bir kat artırarak 2 yıl hapse çevirdi. Mahkeme, sonuç olarak Ömer Konuk'u 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.

Diğer sanık anne Sevim Konuk ise Av. Cüneyt Bülent Şeker ve İcra Memuru Mustafa Sekmen'e yönelik "yargı görevi yapan kişilere görevi yaptırmamak için direnme suçunu bıçakla işlediği için önce 3 yıl 9 ay hapse hükmedildi, sonuç olarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nin sanıklara verdiği cezayı az bulan Av. Cüneyt Bülent Şeker, davayı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Şeker dilekçesinde, sanık Ömer Konuk'un kamu görevlisine hakaret suçunun sabit olduğunu, bu konuda verilen beraat kararı ile mala zarar verme suçundan verilen beraat kararının da hatalı olduğunu, iki kararında kaldırılarak sanığın bu iki suçtan da cezalandırılmasını istedi. Şeker ayrıca, olay sırasında ceketinin yırtıldığını, ancak bunun jandarma tarafından delil olarak teslim alınmadığını ifade etti.

Av. Şeker ayrıca, hüküm kurulurken kendisinin "yargı görevi gören kişi" olarak değerlendirilmediğini ve cezanın alt sınırdan verildiğini kaydetti ve şunları söyledi:

"TCK 87/1-c'ye göre kasten yaralama fiili mağdurun yüzünde sabit ize neden olmuşsa belirlenen ceza 5 yıldan az olamaz. Bu nedenle mahkemece verilen ceza yasaya aykırı olup kaldırılması gerekmektedir. Ayrıca, Bursa 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki talimat duruşmasında, ifademi esas mahkemesinde vereceğimi beyan etmeme rağmen mahkemece tarafıma tebligat yapılmayarak, beyanım alınmadan karar verilmesi de usul ve yasaya aykırıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.