SON DAKİKA
Hava Durumu

Atlayış yaptıktan sonra kaybolan paraşütçü aranıyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Gürle Dağı'ndan atlayış yapan amatör paraşütçü Muammer Yolcu, bir süre sonra gözden kayboldu. Amatör paraşütçüyü arama çalışması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2021 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2021 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Atlayış yaptıktan sonra kaybolan paraşütçü aranıyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Gürle Dağı'ndan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan bir süre sonra gözden kaybolan paraşütçü için arama çalışması başlatıldı.

İlçede kuruyemiş işletmesi bulunan amatör yamaç paraşütü sporcusu Muammer Yolcu (37) bugün öğleden sonra ailesi ve arkadaşlarıyla çıktığı Gürle Dağı'ndan atlayış gerçekleştirdi. Yolcu, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süre sonra gözden kayboldu.

Ailesi ve arkadaşlarının ihbarda bulunması üzerine olay yerine jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Ekipler, Yolcu'yu bulmak için, Gürle Dağı çevresindeki kırsal Gölyaka, Akharem ve Gürle mahallelerinde arama çalışması başlattı.

'Telefonu çaldı ama cevap vermedi'

Bölgedeki Yenisölöz Mahallesi'nin muhtarı Halil Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 itibarıyla yamaç paraşütçüsünün hava muhalefeti nedeniyle kaybolduğu bilgisini aldıklarını söyledi.

Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, kendilerini konuyla ilgili bilgilendirdiğini anlatan Bayram, şöyle devam etti:

"Biz de görgü tanıklarıyla yaptığımız görüşmelerden aldığımız son bilgilere göre, ekipleri o noktaya yönlendirmeye çalışıyoruz. Şu an itibarıyla yaklaşık 500 arama kurtarma personeli var. Köpeklerle birlikte yoğun bir arama çalışması devam ediyor. Yakın tanıdığım arkadaşımıza sağ salim kavuşacağımıza inanıyorum. Telefonu çalıyor ama kendisi cevap vermiyor. Kendisi sağlıklı mı, değil mi o noktada bir bilgimiz yok."

Bayram, görgü tanıklarıyla konuştuğunu belirterek, "Tam yoğun sağanağın olduğu zaman paraşütün havada döndüğünü fark etmişler. Daha sonra Kaynak mevkisinde çoban arkadaşımız o bölgeden geçtiğini görüyor. O noktada arama çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.