SON DAKİKA
Hava Durumu

Antalya'daki orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi mahsur

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Antalya'daki orman yangınında bir kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin ise Oymapınar Barajında mahsur kaldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Antalya'daki orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi mahsur

Türkiye'de son 100 yılın en büyük orman yangını olduğu ifade edilen Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın büyürken gece Akseki ilçesinde de orman yangını başladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın kontrol altına alınırken, Akseki ilçesinde gece başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Akseki'de dumandan etkilenen 82 yaşında bir vatandaş hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Pakdemirli bir kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin ise mahsur kaldığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Oymapınar Barajında 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor" diye konuştu.

Akseki ilçesinde de gece yangın başladı

Manavgat'ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale devam etti. Akseki ilçesinde de gece yarısı başlayıp, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına da müdahale ediliyor.

Her iki yangına sabah saatlerinden itibaren havadan da müdahale başladı.

Yangın nedeniyle Akseki'nin Kepezbeleni, Karaöz mahalleleri ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri'ndeki bazı evler boşaltıldı.

Mahallelerde evler, ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını bahçe hortumlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde helikopter ile bölgede inceleme yaptı.

Bir kişi hayatını kaybetti, mahalledeki evlerin yüzde 80'i yandı

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, yangının saat 00.30 sıralarında başladığını, 15 dakika içinde müdahale edildiğini söyledi.

Yangının kısa sürede Kepezbeleni Mahallesi'ni sardığını aktaran Hülür, "Yangın nedeniyle Kepezbeleni yolu kapandı, 13 kişi mahallede mahsur kaldı. İtfaiye, Jandarma ekiplerimizin müdahalesiyle 12 kişi kurtarıldı. Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel maalesef yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80'i de yanmış durumda." dedi.

Hülür, havadan ve karadan müdahale edilen yangının mahalle içinde, kontrol altına alındığını, ancak çevrede ise devam ettiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.