SON DAKİKA
Hava Durumu

Alamos Gold, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık dava açacak

Kanadalı altın madenciliği şirketi Alamos Gold, üretim lisanslarının yenilenmemesi nedeniyle Türkiye'ye karşı 1 milyar dolarlık dava açacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Alamos Gold, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık dava açacak

Kanada merkezli Alamos Gold, Hollanda'daki bağlı ortaklıkları Alamos Gold Holdings Cooperatief U.A. ve Alamos Gold Holdings B.V.'nin Türkiye'ye karşı dava açacaklarını açıkladı.

Dünya'nın aktardığı açıklamaya göre, Hollanda merkezli bağlı ortaklıklar Türkiye'deki altın madeni projelerine ilişkin olarak haksız el koyma ve haksız uygulamalar iddiasıyla Türkiye'yi dava edecekler.

Dava, Hollanda-Türkiye İkili Yatırım Anlaşması kapsamında açılacak ve dava büyüklüğünün, şirketlerin Türkiye'deki varlıklarının değerini temsil eden 1 milyar dolara aşması bekleniyor.

Alamos Gold, 2010 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor. İddiaya göre Ekim 2019'da Türk hükümeti Alamos Gold'un Kirazlı Altın Madeni lisansını yasal ve düzenleyici zorunlulukların karşılanmasına rağmen yenilemedi.

Ne olmuştu?

Büyük eylemlere sahne olan ve "Su ve Yaşam Nöbeti" başlatılan Kazdağları'nda altın çıkaracak olan Kanadalı Alamos Gold firmasının izinlerinin iptal edildiği ve makinaların tahliye edilerek, bölgenin Orman Bölge Müdürlüğüne geçtiği belirtilmişti.

Kazdağları İstanbul Dayanışması, Alamos Gold'un Kazdağları'ndaki proje izninin iptal edildiğini, proje alanının rehabilitasyonu için ödenek planlaması başlatıldığını duyurmuştu.

Direniş sonuç verdi; Alamos Gold, Kazdağları'nı terk ediyor! haberini okumak için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.