SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener: Ben cumhurbaşkanı adayı değilim; başbakan adayıyım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin tartışmalar konusunda, "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim; ben başbakanlığa adayım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener: Ben cumhurbaşkanı adayı değilim; başbakan adayıyım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını, parlamenter sisteme dönülmesi ile başbakanlığa aday olacağını söyledi.

Halk TV'de  Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan Akşener, "Ben aday değilim, kendi adıma bunu konuşabilirim. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, daha evvel söyledim şimdi daha net söyleyeyim. Daha evvel söyledim bir türlü anlaşılamadı, ben aday değilim" dedi.

Kendisinin başbakanlığa aday olduğunu dile getiren Akşener, "Ama kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla, cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla gideceğiz diyorum. Ben aday değilim, ben başbakanlığa adayım" dedi.

Kürt sorununda çözüm ve muhatap tartışmalarının sorulması üzerine Akşener, "Sayın Sezai Temelli çıktı dedi ki, 'Biz başat aktör değiliz, muhatap İmralı'dır.' Ondan sonraki fasılda HDP'nin yöneticileri, HDP'nin aktörlüğü konusunu kabul ettiler ama İmralı'yı da meşru muhatap olarak ortaya koydular. Sayın Kılıçdaroğlu da çıktı dedi ki, 'İmralı muhatap değildir. İmralı'nın mektubunu okutan bir Cumhur İttifakı, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaran bir Cumhur İttifakı, seçim alabilmek için. Cumhur İttifakı'nın 2 bileşeni ve HDP yöneticileri İmralı'yı muhatap kabul ediyor. Şimdi ne çıktı orta yere, Abdullah Öcalan'ı muhatap kabul eden bir sistem çıktı" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Akşener, şunları söyledi:

"Ben şimdi buradan sizin aracılığınızla Sayın Bahçeli'ye ve Sayın Erdoğan'a bir tavsiyede bulunmak istiyorum: İmralı'yla Kandil'le aralarına mesafe koysunlar. Şunu muhatap alırız, bunu alırız demiyorum. Diyorum ki İmralı yani terör örgütünün liderinin hapiste olarak yattığı yerde yatan şahıs kim terör örgütünün lideri. Peki bu kişinin mektubunu okuttular mı, okuttular. Söylediğimiz şey şu, Millet İttifakı'nın 2 bileşeni, biz İmralı'yı da Kandil'i de muhatap kabul etmiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.