SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili vekilden İçişleri Bakanlığının genelgesine eleştiri

İçişleri Bakanlığının açıkladığı 'kademeli normalleşme' genelgesini eleştiren AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, "Süreç içerisinde konunun bir virüsü kontrol etmekten çok halkları kontrol etmek olduğu ortaya çıkınca işler değişti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2021 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2021 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AK Partili vekilden İçişleri Bakanlığının genelgesine eleştiri

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 'kademeli normalleşme' genelgesini eleştirdi. Başından beri salgının tek merkezi restoranlarmış gibi hareket edildiğini söyleyen Külünk, genelgenin acilen revize edilmesi gerektiğini savundu. 

Genelgede 'kademe takvimi'nin olmadığını belirten Külünk, "Sadece "ikinci bir emre kadar durum bu" haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan durumla aynı." değerlendirmesinde bulundu. Vatandaşların genelgeye tepki göstereceğini ifade eden Külünk, kafa karışıklığına neden olacağı net olan genelgenin acilen revize edilmesini istedi.

"Sadece anormalleşmeyi besler"

Külünk, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"1 Haziran sonrasında ise Türkiye'nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir. Aksi halde "Belirsiz Normalleşme Genelgesi" işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler. Lütfen hızla gözden geçirilsin. 

Sağlık ve İçişleri Bakanlığımıza çağrımızdır; Lütfen Türkiye'yi anormalleştirme sürecinde tutmak ve devletin, halkın ağır hasarlar alması üzerinden yapacakları operasyonlara zemin olacak fırsatları kollayan güçlere imkân veren uygulamalardan uzak durmak önemlidir Lütfen kararların gerekçesi ve stratejisi artık bu tehlikeleri gören ve tedbir mantığı büyük fotoğrafı da okuyan nitelikte olsun."

"Ekonomik ve psikolojik hasar hastalığın neden olduğu zararın çok ötesine geçti"

Külünk, halkların salgına karşı devletlerin getirdiği kısıtlamaları önce normal karşılayarak her türlü fedakarlığı yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Ancak süreç içerisinde konunun bir virüsü kontrol etmekten çok halkları kontrol etmek olduğu ortaya çıkınca işler değişti.

Avrupa ülkelerinde sokağa çıkma kısıtlamaları, kapatmalar ve temel haklara dokunan yasaklar mahkemelere taşındı ve bir bir iptal edildi. Avrupa ve ABD de restorant ve okullar açıldı hayat normale döndü.

Anayasamızın 13'üncü maddesinde "temel hak ve hürriyetler, ... ancak kanunla sınırlanabilir" denilmişken, sokağa çıkma yasaklarının, maske zorunluluklarının, seyahat engellerinin genelgeler ile yapılmasına halkımız "önce sağlık" diyerek tereddütsüz uyum gösterdi.

Ancak bugün gelinen noktada, alınan tedbirlerin oluşturduğu ekonomik ve psikolojik hasar, hastalığın neden olduğu zararın çok ötesine geçmiş durumdadır. Bunu görmek zorundayız.

Toplumun sabrını daha fazla zorlamamak gerektiğini her fırsatta yetkililere doğrudan ilettiğimizi bilmenizi isterim. Başka Türkiye yok, küresel sistemin sağlık kılıfına sokulmuş bu dayatmalarına 84 milyon el ele vererek devletimizin yanında olarak karşı koyacak akıl ve güçteyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.