SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Şık'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilmesinin ardından avukatlar harekete geçti. Bahçeli hakkında yapılan suç duyurusunda Şık'ın hedef haline getirildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Şık'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada hedef gösterdiği Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın avukatları harekete geçti. Bahçeli aleyhine, İstanbul Anadolu Adliyesi aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen şikayet dilekçesinde avukatlar Fikret İlkiz, Can Atalay ve Tora Pekin, Bahçeli hakkında kamu davası açılmasını talep etti. Savcılığa yapılan başvuruda Bahçeli'nin Şık'ı hedef gösterdiği konuşmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin altı çizildi.

'ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ...'

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde Bahçeli'nin 8 Haziran 2021'deki partisinin grup toplantısında Ahmet Şık için sarf edilen sözlerin tahkir edici, hakaret içeren, sövgü dolu ve kamuoyu nezdinde düşmanlık yaratan sözler olduğu ayrıca bu sözlerin Şık'ın açıkça hedef gösterildiği ve ölümle tehdit edildiği vurgulandı.

Bahçeli'nin daha önce yaptığı konuşmalar sonrası birçok gazetecinin hedef gösterildiği ve saldırıya uğradığı belirtilen şikayet dilekçesinde Bahçeli'nin bu sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında nitelendirilmeyeceğinin de altı çizildi: "Şüphelinin benzer açıklamalarının daha önce eylemli saldırılar ürettiği olgusal bir gerçekliktir ve müvekkile yönelik sözleri de müvekkilin canına kastetmek isteyen kişileri kışkırtacak, harekete geçirecek nitelikte. Bu nedenle şüphelinin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değil."

'AÇIKÇA HEDEF GÖSTERİLDİ'

Yapılan suç duyurusunda Bahçeli'nin kamuoyuna açıkça çağrı yaptığı ve Şık'ın televizyonlarda, Meclis'te, sosyal medyada hedef gösterildiği belirtildi. Bu durumun kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliğinde olduğunu ifade eden avukatlar, müvekkilleri Şık'ın can güvenliğinin tehlikeye atıldığını söyledi: "Şüpheli tarafından söylenen sözler ile, müvekkilin milletvekili ve gazeteci olarak hak ve sorumluluğu gereği kendisiyle yapılan bir röportaj sırasında söylediği ve Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara işaret ederek, yurttaşların hakları çerçevesinde devletin yeniden tanımlanması gerektiğine ilişkin sözleri bir suç olarak tanımlanmış, müvekkil "terör" ile ilişkiliymiş gibi gösterilmeye çalışılarak "hain, bölücü" olarak nitelendirilmiştir."

Bahçeli'nin, Şık'ın daha önce yaptığı konuşmaları çarpıttığını belirten avukatlar son olarak şunları söyledi:

"Şüpheli, müvekkilin milletvekilliği faaliyeti kapsamında söylediği sözleri tam tersi biçimde gerçeği ters yüz ederek müvekkilin kişilik haklarına saldırmakta ve onu hedef haline getirmekte. Şüphelinin bu eyleminin, müvekkili kamuoyu önünde düşmanlaştırmaktan başka hiçbir amacı olmayıp bunun kamu göreviyle de bağdaşmadığı açıktır."

BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sedat Peker'in iddialarının ardından devlete yönelik eleştirilerde bulunan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef göstererek şunları söylemişti:

"TİP'li bir milletvekilinin 'Bu devlet katil bu devleti yıkmamız gerekiyor' iftiraları karşısında ne yapacağız. Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp doğruda adalete teslim etmeyecek miyiz? Düşünebiliyor musunuz böyle bir alçak TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz devletin her imkanından istifade ediyor, hazinesinden maaşını alıyor. HDP'lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki TC devleti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara musamaha gösteremeyiz bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz." (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.