SON DAKİKA
Hava Durumu

Yurt genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 6. yılında yurdun çeşitli illerinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla etkinlikler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2022 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2022 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yurt genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Bursa'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü" ile başlayan program kapsamında Heykel Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü. Program, İstiklal Marşı'nın ardından mehter takımı konseri, 15 Temmuz temalı belgesel gösterimi ve Kur'an-ı Kerim okunması ile devam etti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, törende yaptığı konuşmada, "Eylemlerini dini bir görüntü altında sürdüren, milletin inanç ve sadakatinden nemalanan hain FETÖ örgütünün alçakça kalkışma girişimi, 6 yıl önce, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletin feraseti, cesareti ve kahramanlığı ile bertaraf edildi" dedi.

Milletlerin kaderlerinde dönüm noktaları olduğunu dile getiren Canbolat, şöyle konuştu:

"Bu millet zaman zaman darbe denilen imtihanlarla sınandı. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde birçok kez, fiili olarak yönetime el koyma veya muhtıralarla yönetimin değiştiği darbelerle karşılaşmıştır. Emir komuta zinciri içerisinde gerçekleşen bu eylemler, 15 Temmuz 2016'da başka bir içerikle bir kez daha sahneye konulmuştur. 15 Temmuz 2016 kalkışması, diğer darbe girişimlerinden farklı olarak kahraman Türk halkının direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin gösterdiği direniş, ulusun birlik ve beraberliği uğruna verdiği bir bağımsızlık mücadelesidir."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının ardından ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara koşup meydanları doldurarak iradelerine sahip çıktıklarını belirterek, "Darbeye kalkışan FETÖ PDY'ye karşı halkımızın verdiği tepki, şanlı tarihimize yeni kahramanlıklar eklerken, demokrasi tarihini yeniden şekillendirecek ve dünyaya örnek olacak bir destan yazıldı. 15 Temmuz sonrasında milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet kavramları etrafında nasıl bir bütün olunacağını tüm dünyaya gösterdi." diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de o karanlık gecede yüzlerce ve binlerce kahramanlık hikayesi yazıldığını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşmasının ekranlara yansıtıldığı alanda vatandaşlar, konuşmayı uzun süre alkışladı.

Törene milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kentteki tüm camilerden sela okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.