SON DAKİKA
Hava Durumu

YSK'den Ahmet Türk kararı: Mazbata verilecek

YSK, HDP'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Türk'e mazbata verilmesini kararlaştırdı. Mardin'de AKP Ahmet Türk'ün "hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağı" gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na başvurmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
YSK'den Ahmet Türk kararı: Mazbata verilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen HDP'nin adayı Ahmet Türk'e mazbatasının verilmesine hükmetti.

YSK, AKP'nin, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik itirazını görüştü.

Kurul, resmi olmayan sonuçlara göre 208 bin 854 oy alarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Türk'e mazbatasının verilmesine karar verdi.

YSK kararının açıklanmasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ahmet Türk, ''Haydi hayırlı olsun Mardin halkına...Nerde kalmıştık!'' dedi.

Ahmet Türk paylaşımlarında, ''Yaş almış olabilirim ama genç hissediyorum; Geleceğe umutla bakıyorum, barışa ve demokrasiye dair inancım, söyleyecek sözlerim var!!'' ifadelerini kullandı.

AKP'nin, 'hasta ve yaşlı' itirazı

AKParti Mardin İl Teşkilatı, seçim kuruluna itiraz başvurusunda HDP 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 56,24 oy alarak Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk'ün "KHK ile görevinden alındığını" bu durumda mazbatanın ikinci en fazla oyu alana yani yüzde 38,53 oy alan AK Parti'nin Adayı Mehmet Vejdi Kahraman'a verilmesini istedi.

İl Seçim Kurulu, başvuruyu reddetti; ancak Türk'e mazbatasının verilip verilmemesi konusunda kararı YSK'ye bıraktı. AKP, YSK'yi beklemeyerek bu kez Ahmet Türk'ün "hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağı" gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna başvuru yaptı.

AK Parti'nin başvurusuna ilişkin HDP Genel Merkezi'nde açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Seçimlerin üzerinden 10 günden fazla zaman geçmesine rağmen halen mazbataları verilmeyen yerler var. Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlarının mazbataları verilmedi. AKP'nin Mardin için verdiği itiraz dilekçesi o kadar komik ki... Ahmet Türk'ün sağlık ve yaşlılık sorunları olduğu gerekçesiyle AKP bir itiraz dilekçesi vermiş. Ahmet Türk yaşlı olduğu gerekçesiyle mazbatanın kendilerine verilmesini istemişler. Bu kadar ucuz mu sanıyorsunuz? Bu kadar basit gerekçeleri itiraz olarak ifade etmek aymazlıktır. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini ve kazandığımız belediyelere ilişkin itirazların YSK'de sonuçlandırılmasını ve mazbataların verilmesini istiyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.