SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nden 'sandığa gidin' çağrısı

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandığa gidin çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nden 'sandığa gidin' çağrısı

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için 'ülkemizin aydınlık geleceği için' sözleriyle sandığa gidilmesi yönünde çağrıda bulundu. 

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Uygulanan yanlış ekonomik politikalar, kontrolsüz mülteci göçü yüzünden ülkemiz ekonomik ve sosyal krizle boğuşurken, açlık ve yoksulluk ülkenin her yerine yayılmış, millet derdine çözüm bulmakta çaresiz, kadınlar ve gençlerimiz başta olmak üzere geleceğimiz tehdit altındadır.

Hukukta, eğitimde, sağlıkta, bilimde, adalet ve özgürlüklerde çağ dışı kaldığımızın, dünyanın geri kalmış ülkeleri arasında ilk sıralarda olduğumuzun. Üniversitelerin ve eğitim sisteminin çöktüğünün, emeğin son damlasına kadar sömürüldüğünün, yaşamlarımızın değersizleştirildiğinin ve başımıza gelen her kötü olayın kaderimiz olduğuna inandırılmaya çalışıldığımızın. O nedenle bizler aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller isteyen, yurtta ve dünyada barış diyen düşüncenin, cumhuriyetin aydınlık projesinin insanlaşma savaşının, hukuk ve adaletin toplumda egemen kılındığı, yolsuzluk ve yoksullukların son bulduğu, insanlarımızın toplumda düşüncelerini özgürce söyleyebildikleri, kadınların ve çocukların güven içinde yaşadıkları, refahın toplumun tüm kesimlerine yayıldığı, emeğin sömürülmediği taraftan yanayız. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği sadece bu nedenle 23 şubesi ve temsilcilikleri ve cumhuriyet aşığı tüm üyeleri ile sorumluluk bilinci içinde oylarını kullanmak üzere sandığa gidecektir. Sizler de ülkemizin aydınlık geleceği için sandığa gidin…"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.