SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Akit ve Milli Gazete hedef gösterdi Kestel Belediyesi programı değiştirdi

Balkan Panayırı için Bulgar şarkıcı Azis'i sahneye çıkaracağını açıklayan AKP'li Kestel Belediyesi, Azis'in Yeni Akit ve Milli Gazete tarafından "sapkın" denilerek hedef gösterilmesinin ardından program değişikliğine gitti. Azis'in yerine Türk kökenli Bulgar sanatçı Toni Storaro'nun (Tunçer Fikret Ali) sahne alacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeni Akit ve Milli Gazete hedef gösterdi Kestel Belediyesi programı değiştirdi

Bursa'da "7. Geleneksel Balkan Panayırı" düzenleyecek olan AKP'li Kestel Belediyesi, 'Azis' olarak bilinen Bulgar şarkıcı Vasil Troyanov Boyanov'u sahneye çıkarmaktan vazgeçti.

Kestel Belediyesi, başta Yeni Akit ve Milli Gazete olmak üzere bazıçevrelerin "sapkın" olarak hedef almasının ardından Azis'i panayır programından çıkardı. Azis'in yerine Türk kökenli Bulgar sanatçı Toni Storaro (Tunçer Fikret Ali) programa konuldu.

Belediyeyi eleştiren ve şarkıcı Azis'i hedef alan Yeni Akit, "AK Partili Kestel Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? İlçe halkına düzenleyecekleri festivalde eşcinsel sapkın Azis sahne alacak" başlıklı bir 'haber' yayımlamıştı. Haberde, Azis'e "Sapkın" diyerek hakaret edilirken, AKP'li belediyenin 'yanlıştan dönmesi' çağrısı yapılmıştı.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak da söz konusu haberi, "AK Partili Kestel Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? İlçe halkına düzenleyecekleri festivalde eşcinsel sapkın 'Azis' sahne alacak" ifadeleriyle paylaşmıştı.

Akit'in haberiyle birlikte gerici çevreler Azis'e nefret ifade eden paylaşımlara başladı. Bunun üzerine Kestel Belediyesi panayır programına ilişkin yeni afişi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Programda Azis'in yerini Toni Storaro'nun aldığı görüldü.

Kestel Belediye Başkanı: Fotoğraf ve videolarını görmemiştik

Yeniakit'e konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Biz söz konusu sanatçının ilgili fotoğraf ve videolarını görmeden ilana çıkmıştık. Yanlışlığı fark edince sahnesini iptal ettik." dedi.

Yeni Akit ise karar değişikliğini "Kestel Belediyesi yanlıştan döndü!" başlıklı bir haberle duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.